Samsung Galaxy S21 Te Gebruiken Als Autosleutel

Samsung heeft bekendgemaakt dat het bedrijf gaat samenwerken met verschillende autofabrikanten. Met de samenwerking wil Samsung het mogelijk maken om auto’s contactloos te openen met de Galaxy S21.

Nadat Samsung eerder deze week de Galaxy S21 heeft aangekondigd heeft Samsung nu bekendgemaakt dat het bedrijf in de toekomst een digitale sleutelervaring mogelijk wil maken. Met de digitale sleutel kunnen gebruikers van de Galaxy S21 (contactloos) hun autodeur ontgrendelen. Hierdoor heb je geen autosleutel meer nodig om in je auto te komen.

Samsung werkt samen met brancheorganisaties om UWB en digitale sleutels te standaardiseren, waardoor deze oplossing gemakkelijker beschikbaar, veiliger en deelbaarder wordt. Met nauwkeurige afstandsberekening verzendt Samsungs UWB-compatibele digitale sleutel korte pulsen tussen het mobiele apparaat en de gekoppelde auto, waardoor de autodeur ontgrendeld wordt zodra je in de buurt bent. Zonder UWB kun je jouw compatibele smartphone gebruiken als autosleutel via NFC. Het moet ook mogelijk worden om je digitale sleutel naadloos te delen, ongeacht het merk en platform.

Samsung werkt samen met Audi, BMW, Ford en Genesis. Die laatste is een luxemerk van Hyundai. We weten nog niet wanneer de functionaliteit breed beschikbaar komt. Samsung is overigens niet de eerste fabrikant met dit idee. Een aantal jaren geleden hebben Vodafone en Mercedes-Benz in Duitsland ook al een samenwerking opgestart voor een digitale sleutel.

via [droidapp]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.