Review Muvit 4-in-1 Photo Lens Set

Muvit-4-in-1-Photo-Lens-SetVeel mensen denken dat het aantal megapixels van een camera belangrijk is voor de kwaliteit van de foto’s die je ermee maakt. Dit is echter een mythe, maar smartphone-makers spelen hier graag op in door te pronken met een zo hoog mogelijk aantal megapixels voor een gloednieuw toestel. Veel belangrijker is echter de grootte van de pixels, de hoeveelheid licht dat in de lens kan vallen, en de grootte van de lenzen zelf. Daarom zijn er allerlei setjes met hulpmiddelen om nog mooiere foto’s te maken. Niet alleen voor digitale camera’s. Ook voor de camera in smartphones zijn setjes met extra lenzen en opzetstukjes te koop. De Muvit 4-in-1 Photo Lens Set is zo’n setje en dankzij MobielBereikbaar kun je hier vandaag lezen hoe leuk die extra lenzen kunnen zijn.

Inhoud

Review-Muvit-4-in-1-Photo-Lens-Set

Allereerst bekijken we de inhoud van het pakketje. Er zitten vier verschillende soorten lenzen in het doosje. Een circle polarizer lens, een macro-lens, een wide field-lens en een fisheye-lens. Met de lenshouder bevestig je de lens aan je smartphone. Met het poetsdoekje kun je de lenzen goed schoon houden. Het geheel kan opgeborgen worden in een stevige opbergetui.

Fotograaf in pocketformaat
Elke lens heeft z’n eigen functie. Zo is de ene lens meer voor grappige doeleinden bedoeld, terwijl de andere lens juist gebruikt kan worden om iets van heel dichtbij te fotograferen. De fisheye-lens bijvoorbeeld zorgt voor een bollend effect. De randen lijken verder weg, terwijl alles in het midden van de lens heel groot lijkt. Je kunt het een beetje vergelijken met een deurlens.

fisheye-lens-vergelijking

Een erg handige lens bij het fotograferen van bijvoorbeeld wateroppervlakken, is de circle polarizer-lens. Dankzij deze lens worden schitteringen op het water vermindert. Maar ook reflecties op bijvoorbeeld glas of andere spiegelende oppervlakken. Bovendien verrijkt deze lens de kleuren. Het beste resultaat is te behalen door foto’s te maken in een hoek van 45 graden.

circle-polarizer-lens-vergelijking

De derde lens in de Muvit 4-in-1 Photo Lens Set is de zogenaamde Macro lens. Dit is de kleinste lens en wanneer je deze bevestigt denk je misschien dat het een waardeloze lens is. Alles is erg onscherp, totdat je tot op enkele centimeters van je doel verwijdert bent. Dan is alles opeens heel scherp. De macro-lens zorgt er dus voor dat je objecten van heel dichtbij kan fotograferen en de details van die objecten erg scherp in beeld kan brengen.

macro-lens-vergelijking

Tot slot kun je met de wide field-lens met een grotere hoek fotograferen. Dit houdt in dat er meer te zien is op de foto. Zo hoef je dus niet meer verder weg te gaan staan van het te fotograferen object. Bovendien kan deze lens ook handig zijn als je wil videobellen of chatten. Met deze lenzen komt professioneel fotograferen wel erg dichtbij en dat in zo’n compacte vorm.

wide-field-lens-vergelijking

Kwaliteit
De lenzen voelen zeer stevig aan en stralen hoge kwaliteit uit. Elke lens ziet er zeer degelijk uit en je krijgt absoluut niet het idee dat er elk moment iets kapot kan gaan. De opbergetui zit ook goed in elkaar. De lenzen zitten goed vast in de voorgevormde compartimenten. Het is onmogelijk dat de lenzen door elkaar gerammeld worden als je met de etui schud.

Muvit-4-in-1-Photo-Lens-Set-Galaxy-S3

Elke lens kan gemakkelijk vastgedraaid worden aan de lenshouder. De lenshouder is een stevige clip, maar eenmaal op de smartphone geschoven is al gauw te merken dat het geheel wel makkelijk verschoven kan worden. Een ander nadeel is het feit dat een deel van de lenshouder over het scherm van de smartphone zit. Dit belemmert het beeld een beetje bij het maken van foto’s. Wel moet de lenshouder geschikt zijn voor maarliefst 90% van alle smartphones. Bovendien kan de lenzenset ook gebruikt worden voor tablets of zelfs de camera van veel laptops.

Conclusie (voordelen/nadelen)
Dankzij de hoge kwaliteit van de lenzen en de stevige opbergetui, doet de 4-in-1 Photo Lens Set van Muvit erg luxe aan. De lenzen zijn makkelijk te vervangen en met de poetsdoek schoon te houden. En doordat het geheel van pocketformaat is, zijn de lenzen ideaal voor onderweg. Je stopt  de etui zo in je broekzak of je hangt hem simpelweg aan een riemlus van je broek. Het is dan natuurlijk minder professioneel dan een volwaardige lenzenset voor je digitale camera, maar je voelt je toch een echte fotograaf als je met de verschillende lenzen aan het experimenteren bent.

Voordelen
– hoge kwaliteit
– luxe opbergetui
– eenvoudige bevestiging van lenzen
– handig mee te nemen

Nadelen
– opzetstukje verschuift snel
– deel van het opzetstukje zit op het scherm

Prijs: €44,95 (directe link: Muvit Photo Lens Set)

De Muvit Lens Set vind je tussen vele andere gadgets, zoals Galaxy S5 accessoires voor het nieuwe toptoestel van Samsung, maar ook HTC One M8 accessoires en HTC One M8 hoesjes voor de tegenhanger van HTC.

Eric Eissens

Schrijver van Reviews. Dol op gadgets, graag op de hoogte van alle nieuwtjes rondom Android, en kan nooit wachten op de nieuwste mobieltjes.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.