Review KZ ZSR Hybride Oordopjes

Review-KZ-ZSR-OordopjesOp Androidics.nl kijken wij regelmatig naar wat duurdere Bluetooth-headsets, maar soms is een budget-headset met 3.5mm aansluiting net zo interessant. Daarom kijken wij in deze korte review naar de “KZ ZSR Hybrid HiFi Earphones“. Deze headset is zowel bedraad als draadloos te gebruiken en levert zuiver geluid.

Inhoud
De KZ ZSR Hybrid HiFi Earphones komt in een kleine witte doos, met daarin de oordopjes, drie verschillende setjes opzetstukjes, een handleiding en de 3.5mm kabel. Op de achterkant van de verpakking staan de specificaties van de oordopjes.

Uiterlijk / Kwaliteit / Functies
Allereerst kijken wij even naar het uiterlijk en de bouwkwaliteit van de KZ ZSR Hybrid HiFi Earphones. De headset is verkrijgbaar in de kleuren zwart en groen en valt in de categorie “in-ear”. Dit wil zeggen dat je de oordopjes in je oorkanaal draagt. De oordopjes zien er degelijk uit en voelen solide aan. Het is de bedoeling om de kabel om de oorschelp te dragen, zodat de oordopjes minder snel uit je oor vallen. De bovenkant van de kabel is daarom buigbaar voor extra draagcomfort.

Review-KZ-ZSR-Oordopjes-5

3.5mm oordopjes kunnen wij in een review vaak op slechts een paar punten testen, omdat 3.5mm oordopjes simpelweg niet veel functies hebben. Toch heeft de KZ ZSR Hybrid HiFi Earphones meer functies dan een gemiddelde 3.5mm headset.

De KZ ZSR oordopjes hebben een aansluiting voor de meegeleverde 3.5mm kabel, die 1,2 meter lang is. De stekkerverbinding is zeer stevig en zal niet losgaan. Misschien vraag je je nu echter af waarom je de 3.5mm kabel überhaupt kunt loskoppelen van de oordopjes, maar daar is een goede reden voor. Het is namelijk mogelijk om de 3.5mm kabel te vervangen met een bluetooth-module. Of in andere woorden, je kunt de KZ ZSR oordopjes ombouwen tot draadloze headset. De bluetooth-module kost nog geen zes euro. Mocht je later alsnog de 3.5mm aansluiting nodig hebben, dan kun je de bluetooth-module gewoon weer omwisselen voor de 3.5mm-kabel. Een kabel die je kunt loskoppelen kan ook handig zijn als de kabel breekt. Hierdoor kun je de kapotte kabel namelijk gewoon omwisselen met een nieuwe, zonder dat je nieuwe oordopjes hoeft te kopen.

Review-KZ-ZSR-Oordopjes-4

Het geluidskwaliteit is voor de meeste mensen waarschijnlijk het belangrijkste punt bij het kopen van een nieuwe headset. Gelukkig kunnen we daar bij de KZ ZSR kort en krachtig over zijn. Het geluid is namelijk helder en duidelijk. Er zijn vast en zeker oordopjes op de markt die beter geluid leveren, maar we moeten er wel rekening mee houden dat de KZ ZSR nog geen 17 euro kost. En voor die prijs is het geluid simpelweg meer dan uitstekend.

De goede geluidskwaliteit is te danken aan een 10mm lage frequentie driver en losstaande drivers voor de medium en hoge frequenties. Deze hybride opbouw voorkomt dat de verschillende frequenties elkaar vervormen. Voor veel mensen zegt dit misschien nog steeds weinig, maar vergelijkbare technologie was een aantal jaren geleden alleen te vinden in premium-headsets van meer dan 200 euro. Dat dit nu aanwezig is in oordopjes die nog geen twee tientjes kosten is erg interessant.

Conclusie (Voordelen / Nadelen)
Review-KZ-ZSR-Oordopjes-2Het geluid van de KZ ZSR is helder en duidelijk. Door de buigbare draden is de headset stevig om je oorschelp te plaatsen, waardoor de oordopjes niet uit je oor vallen tijdens het lopen. De lage prijs en de mogelijkheid om de kabel te vervangen met een bluetooth-module maakt de KZ ZSR helemaal af. Het enige minpunt dat we kunnen bedenken is dat het design misschien niet bij iedereen in de smaak valt en dat je misschien even moet wennen aan de manier waarop je de oordopjes draagt. Dit is echter een persoonlijke smaak.

Voordelen
– helder en zuiver geluid
– vervangbare 3.5mm kabel
– uit te breiden met bluetooth-module
– aantrekkelijk prijskaartje

Nadelen
– op persoonlijke voorkeuren na hebben wij geen nadelen kunnen vinden

De KZ ZSR kost minder dan 17 euro en is hier verkrijgbaar in de kleuren zwart en groen. De groene variant is transparant. Je kunt de bluetooth module hier kopen.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

1 Reactie

  1. Max schreef:

    Twee weken bij gearbest gekocht nadat mijn sennheiser 30mmi kabel storing gaf. Mooi rond gebalanceerd geluid op iPhone 6 met equalizer op acoustisch. Ik vind het iets aan de bass en minder hoge duidelijke kant maar ben al 54 jaar. Het ontwerp valt andere mensen in de trein wel op. Bluetooth werkt goed maar kabel stoort met sjaal. Het zal wel wennen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.