Review XD Design Activity Tracker

Review-XD-Design-Activity-Tracker-1Nu de wereld steeds meer afhankelijk is van technologie is de mens een stuk minder actief. Veel mensen zitten de hele dag achter de computer en smartphone, waardoor ze niet genoeg beweging krijgen en vaak ook aankomen. Toch zijn er technische producten die juist moeten helpen bij de beweging en gezondheid van de mens. Vandaag kijken we naar de Activity Tracker van het Nederlandse bedrijf XD Design.

Inhoud
Review-XD-Design-Activity-Tracker-3
De Activity Tracker zit in een klein doosje, waar ook een oplaadkabel en een gebruikershandleiding in zit. In deze handleiding staat dat er ook een app nodig is om de Activity Tracker optimaal te kunnen gebruiken. Deze Keefit2-app is beschikbaar voor Android en iOS.

Design
De Activity Tracker van XD Design is beschikbaar in de kleuren blauw, rood en zwart. Wij hebben de zwarte uitvoering getest, die er naar onze mening erg goed uit ziet. De rubberen polsband is erg flexibel en irriteert niet op de huid. Je zet de polsband vast met behulp van twee kleine pinnetjes die je door de gaatjes in de polsband moet drukken. Dit systeem werkt erg prettig en zal niet zomaar los gaan.

Review-XD-Design-Activity-Tracker-4

Aan de onderkant van de Activity Tracker zien we vier kleine puntjes waar de oplaadkabel aan vast geklikt kan worden. Ook dit klik systeem werkt prettig. Na het vastklikken van de oplaadkabel druk je de andere uiteinde in een power adapter of USB-poort van je laptop om de tracker mee op te laden. Met een volle accu kan je de Activity Tracker ongeveer 2 tot 3 dagen gebruiken.

Review-XD-Design-Activity-Tracker

Aan de voorkant zit een klein en duidelijk scherm met daarnaast een rubberen knop. Met deze knop regel je alles. Zo kan je door je dagelijkse activiteiten scrollen, maar kan je ook schakelen tussen de sport-mode en de slaap-mode.

XD Design promoot de Activity Tracker niet als een waterdicht toestel, maar wij verwachten dat de tracker wel tegen een klein regenbuitje kan. De hele behuizing bestaan namelijk uit rubber en de knop om mee te navigeren zit weggewerkt onder deze rubberen behuizing.

Functies
Zoals de naam al doet vermoeden kan de slimme polsband je activiteiten registreren. Zo zal de Activity Tracker je gezette stappen bijhouden en op basis van deze stappen je gelopen afstand en verbrande calorieën berekenen. Om deze berekening zo juist mogelijk te maken kan je in de Keefit2-app je lengte, leeftijd en gewicht opgeven.

Het tellen van je gezette stappen werkt via een bewegingssensor, waardoor dergelijke stappentellers nooit helemaal correct zijn. Zo zullen bewegingen tijdens het tandenpoetsen of andere handelingen waar de Activity Tracker veel bij beweegt worden gezien als stappen. In grote lijnen zal het natuurlijk wel kloppen en deze gegevens kan je vervolgens gebruiken om dagelijks vooruitgang te boeken.

Review-XD-Design-Activity-Tracker-5

De Activity Tracker is ook te gebruiken als slaapmonitor. Om deze slaapmonitor te activeren druk je twee keer kort op de knop naast het scherm. De armband gaat trillen en geeft aan dat de slaap monitor is geactiveerd. Tijdens het slapen zal de armband je bewegingen registreren en kan je in de Keefit2-app zien wanneer je in een diepe slaap was en wanneer je onrustig hebt geslapen.

De Activity Tracker maakt via Bluetooth verbinding met een Android of iOS-toestel. Om de armband te verbinden moet je Bluetooth op je smartphone aanzetten en de Keefit2-app openen. In de linker bovenhoek staat een icoontje waarmee je kunt synchroniseren met de Activity Tracker. Als je op deze knop drukt zal de app zoeken naar de armband en de dagelijkse gegevens uploaden naar de app. In een overzicht kan je vervolgens je dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse stap- en slaapactiviteiten bekijken.

Keefit2 Activity Tracker

Naast een stappenteller en slaapmonitor beschikt de Activity Tracker ook over de functies “smart alarm” en “sport herinnering”. Smart alarm zorgt ervoor dat je je ’s morgens beter voelt, doordat de armband je rustig via trillingen zal wakker maken, op een tijdstip dat je zelf hebt ingesteld. De sport herinner-functie geeft je een seintje op momenten dat je te lang hebt stil gezeten. Op deze manier helpt de Activity Tracker je te herinneren om af en toe even een rondje te lopen.

De armband is uiteraard ook gewoon te gebruiken als horloge. Door één keer op de knop te drukken geeft de Activity Tracker de tijd, datum en accucapaciteit weer.

Conclusie (voordelen/nadelen)
De XD Design Activity Tracker is een stevig gebouwde activiteiten tracker met een duidelijk display die comfortabel om de pols zit. De stappenteller en slaapmonitor registreren je bewegingen goed en je activiteiten zijn duidelijk terug te vinden in de simpele Keefit2-app.

Review-XD-Design-Activity-Tracker-2

De Activity Tracker doet wat het moet doen, maar persoonlijk zouden wij het leuk hebben gevonden als de accu langer dan 3 dagen mee ging en er ook een hartslagmonitor aanwezig was. Dan is de armband namelijk ook interessant in de sportschool of tijdens het fietsen.

Voordelen
– goede bouwkwaliteit
– duidelijk scherm
– stappenteller en slaapmonitor werken goed
– Keefit2-app erg makkelijk te gebruiken

Nadelen
– accuduur niet erg lang
– hartslagmonitor ontbreekt

De Activity Tracker kost €49,95 en is te koop op XD-Design.com.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

1 Reactie

  1. Eke van Dijk schreef:

    Ik ben op zoek naar een nieuw bandje voor de activitytracker P330.07X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.