Mini-review Divoom X-Bass Bluetooth Speaker

mini-review-divoom-x-bass-bluetooth-speaker-4Bluetooth speakers worden steeds populairder. Ze zijn draadloos en vaak ook gemakkelijk te verplaatsen. Bovendien zijn veel Bluetooth speakers relatief compact, zodat ze ook eenvoudig kunnen worden meegenomen. Hoe groter (en vaak duurder) de speaker, hoe beter het geluid. Kleinere speakers kunnen vooral minder goed met de bas overweg. De X-Bass Bluetooth Speaker van Divoom is klein, maar levert wel een goed geluid met een aardige bas. Dankzij smartphonehoesjes.nl hebben wij er eentje kunnen testen.

Inhoud
mini-review-divoom-x-bass-bluetooth-speaker-2
De Divoom Speaker komt in een doorzichtig rechthoekig doosje van plastic. Op die manier wordt de speaker mooi tentoongesteld. In een kartonnen doosje zitten een paar extra voorwerpen. Zo vindt je er natuurlijk een handleiding, maar ook een micro-USB audio kabel en een handig opbergzakje.

Klein maar fijn
Deze Divoom speaker is dus klein, maar levert wel kwaliteit. De speaker is ongeveer zo dik als een cola-blikje, maar is niet veel groter dan een tennisbal. Het apparaatje is gemaakt van stevige materialen en voelt ook zeer degelijk aan. Wij hebben de zwarte versie getest. Het zwarte materiaal is erg solide, maar voelt toch zacht aan.

mini-review-divoom-x-bass-bluetooth-speaker-3

De speaker zelf is naar boven gericht met daar overheen een metalen strip met het X-Bass logo. De X-Bass technologie moet ervoor zorgen dat de speaker vol geluid produceert en een fatsoenlijke bas laat horen. Er is op de strip een knop aanwezig waarmee een Bluetooth-verbinding kan worden gemaakt met je smartphone of tablet. Ook kan hiermee inkomende oproepen worden beantwoord. Aan de onderkant zit de aan/uit-knop.

De Divoom speaker produceert zeer goed geluid. Zeker voor zo’n klein apparaat. Er zit een duidelijke en luide bas in. We hebben de geluidsproductie aan familie en vrienden laten horen. Stuk voor stuk werden ze erg enthousiast van de hoge kwaliteit van het geluid. Het volume kan erg hard, dus als je een feestje gaat houden, komt de Divoom speaker zeker van pas.

Het geluid gaat echter omhoog, vanwege de plaatsing van de speaker. Hierdoor gaat wel wat van de kwaliteit verloren. Ook zitten er geen volume-knoppen op, waardoor alleen degene met de gekoppelde smartphone in staat is het volume aan te passen. Nu is het koppelen met een smartphone via Bluetooth vrij eenvoudig, maar toch is het jammer dat er geen NFC wordt ondersteunt. Aan de andere kant zou dat de prijs ook weer verhogen, maar het zou een mooie extra zijn geweest.

mini-review-divoom-x-bass-bluetooth-speaker-1

De Divoom speaker moet volgens de beschrijving zo’n 8 uur mee gaan op één enkele lading. Als je niet te veel met het volume speelt en het volume niet vol open staat, zou dat net moeten lukken. Ga er echter vanuit dat de accu van de speaker na 6 uur leeg is. Zeker als er bij gebruik tijdens een feestje, regelmatig van nummer wordt gewisseld en het volume lekker hard wordt gezet.

Conclusie (voordelen/nadelen)
De Divoom X-Bass Bluetooth Speaker is een echte eye-catcher. Mensen zijn verbaasd over het harde geluid dat geproduceerd kan worden door zo’n klein apparaatje. Ze vinden de speaker ook nog eens mooi om te zien. De prijs is overigens ook nog scherp en mocht je zwart niet mooi vinden, dan kan je altijd nog voor rood, goud, wit, paars of blauw gaan. De vrij lange batterijduur zorgt ervoor dat je lang met plezier van deze speaker kan genieten. Ondanks het feit dat er geen volume-knoppen aanwezig zijn en er niet via NFC met het apparaat gekoppeld kan worden, is deze Divoom speaker wel een hoge kwaliteit speaker, die voor iedereen zeer betaalbaar is.

Voordelen

  • compact
  • stevig design
  • makkelijk te koppelen
  • lange batterijduur
  • krachtig geluid
  • goede prijs
  • te verkrijgen in verschillende kleuren

Nadelen

  • geluid is naar boven gericht
  • geen volume-knoppen
  • geen NFC (maar dit maakt het apparaat ook duurder)

Prijs: normaal €39,95, nu voor €34,95

Meer info: Divoom X-Bass Bluetooth Speaker

Eric Eissens

Schrijver van Reviews. Dol op gadgets, graag op de hoogte van alle nieuwtjes rondom Android, en kan nooit wachten op de nieuwste mobieltjes.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.