Review TrackR Bravo

trackr-bravo-review4Eens in de zoveel tijd kom je iets tegen waarvan je niet wist dat je dit nodig had, totdat je het product ook daadwerkelijk in gebruik hebt. De TrackR Bravo is zo’n product. Met behulp van dit kleine apparaatje kan je met je smartphone namelijk makkelijk belangrijke dingen zoals je sleutels of fiets terugvinden. Wij hebben de TrackR Bravo mogen testen en in deze review lees je onze bevindingen.

Inhoud
trackr-bravo-review6
In de kleine verpakking zit uiteraard de TrackR Bravo, maar ook een batterij, een stukje dubbelzijdige tape, een sleutelhanger ring en een gebruiksaanwijzing. De gebruiksaanwijzing is naar onze mening een beetje te beperkt, maar wij geven in deze review een uitgebreidere uitleg over de functies van de TrackR Bravo. Ook ontvang je als je de TrackR Bravo via metjemobiel.nl koopt een zeer uitgebreide handleiding via de mail.

Design en Kwaliteit
Aller eerst kijken we naar het design en de kwaliteit van de TrackR Bravo. Het apparaatje heeft een aluminium behuizing en is verkrijgbaar in de kleuren grijs, zwart, roze en blauw. Aan de voorkant zien we het logo van de TrackR en een klein knopje met een ingebouwd led-lampje. Ook zien we een klein gaatje voor de ‘luidspreker’ en zit er aan de zijkant nog een gleufje voor de batterij.

trackr-bravo-review3

Dankzij de aluminium behuizing voelt de TrackR Bravo heel stevig aan. Dit in combinatie met het lichte en dunne design zorgt er voor dat TrackR Bravo niet zal breken als je hem laat vallen of als je er op per ongeluk op gaat staan. Ook ziet de TrackR Bravo er best ‘cool’ uit, waardoor het niet misstaat als sleutelhanger. Wat ik persoonlijk mis is een standaard waterdichte behuizing. Dit geeft net even wat meer zekerheid voor wanneer je de TrackR Bravo bijvoorbeeld gebuikt voor onder een fietszadel. Er is wel een waterdichte behuizing beschikbaar, maar deze moet je er los bijkopen.

Het knopje op de TrackR Bravo is mooi afgewerkt. Doordat het knopje niet uitsteekt moet je je nagel gebruiken om de knop in te drukken. In het knopje zit een blauw led-lampje. Deze gaat knipperen wanneer je de TrackR Bravo wil ‘pairen’ met je telefoon of wanneer je de TrackR Bravo met je telefoon zoekt.

Functies
Een gadget kan er natuurlijk leuk uitzien, maar waar het uiteindelijk allemaal om draait zijn de functies en of deze ook goed werken. Dus wat kan je nou precies met de TrackR Bravo doen? Simpel gezegd kan de TrackR Bravo je helpen met het vinden van je spullen. Dit kan je sleutelbos zijn, maar je kan de “Item Tracker” bijvoorbeeld ook aan je fiets, handtas of je camera hangen. Ook is het mogelijk om je smartphone met de knop op de TrackR Bravo terug te vinden.

De TrackR Bravo maakt gebruik van Bluetooth om te verbinden met je smartphone. Voordat je de TrackR kunt gebruiken moet je de TrackR Bravo eerst registreren met de TrackR-app op je toestel. Eenmaal geregistreerd heb je verschillende mogelijkheden om de TrackR Bravo te vinden. Zo beschikt de TrackR-app over een standaard alarm knop waarmee je het alarm van de TrackR Bravo kunt activeren zolang de TrackR Bravo binnen Bluetooth bereik is. Dit is volgens de fabrikant 30 meter, maar in praktijk komt dit neer op een cirkel van rond de 15 meter om je heen, omdat er muren en andere obstakels in de weg kunnen staan. Ook kan je de “Phone Separation Alert” instellen. Als deze aanstaat ontvang je een notificatie zodra je TrackR Bravo niet meer binnen Bluetooth bereik is.

trackr-bravo-review2

De meeste mensen zullen de eerder genoemde zoekopties het vaakst gebruiken, maar het komt ook wel eens voor dat je je spullen kwijt raakt terwijl je ver weg bent geweest. TrackR heeft hiervoor twee verschillende functies bedacht. Eén van deze functies heet “Family Sharing” en de andere heet “Crowd GPS“.

Met Family Sharing kan je de TrackR delen met smartphones van je familie of vrienden. Zij hoeven de TrackR Bravo niet te gebruiken, maar kunnen wel de GPS-locatie van de TrackR doorsturen naar de app op jou toestel zodra ze in de buurt zijn van de TrackR Bravo. Crowd GPS is een vergelijkbare functie, maar hierbij helpt iedereen met de TrackR-app met het vinden van je verloren spullen. Zo krijg je vanzelf een notificatie zodra je verloren TrackR Bravo binnen bereik is van iemand anders die de TrackR-app heeft geïnstalleerd. Bij beide functies krijg je de GPS locatie te zien op de map in de TrackR-app, waarna je zelf naar de locatie kunt gaan om de verloren spullen met behulp van de TrackR-app op je smartphone terug te vinden.

Hoe werkt het?
TrackR Bravo registreren:
Het registreren van de TrackR Bravo op je smartphone is vrij eenvoudig. Om te beginnen moet je de TrackR-app uit de Google Play Store downloaden en de Bluetooth-verbinding op je smartphone aanzetten. Vervolgens start je de app en begin je met het toevoegen van een nieuwe TrackR door op “Add a TrackR Device” te klikken. Je selecteert de TrackR Bravo, geeft de TrackR Bravo een naam en volgt de stappen die op het scherm van je smartphone worden weergegeven.

trackr-bravo-screens1

Je TrackR Bravo of smartphone terugvinden met Bluetooth:
Ik heb één van de TrackR Bravo’s aan mijn sleutelbos hangen. Mocht ik mijn sleutels nou kwijtraken dan open ik de TrackR-app, waarna de app gelijk contact zoekt met de TrackR Bravo. Als de TrackR Bravo binnen Bluetooth bereik is, dan geeft de app een indicatie van de afstand. Kom je dichterbij dan zegt de app “Getting Closer“, loop je verder weg dan krijg je de melding “Getting Further“. Je kunt de TrackR Bravo ook een luid geluidje laten afspelen door op de groene speaker-knop in de TrackR-app te klikken.

Mocht het nou voorkomen dat je je sleutel wel bij je hebt, maar je telefoon niet kunt vinden, dan kan de TrackR Bravo je ook helpen bij het vinden van je smartphone. Met de knop op de TrackR Bravo kan op de telefoon namelijk een alarm worden geactiveerd, zelfs als de telefoon op stil staat. Let er wel op dat deze functie alleen werkt als Bluetooth op je smartphone aanstaat en binnen bereik is.

Een andere leuke functie van de TrackR Bravo is de “Phone Separation Alert“. Met deze functie kun je aangeven of je een notificatie wilt ontvangen zodra de TrackR Bravo buiten Bluetooth bereik is. Op deze manier zul je nooit meer je sleutels of portemonnee vergeten. Om Phone Separation Alert te activeren klik je op de drie puntjes in de rechterbovenhoek van de TrackR-app en selecteer je vervolgens het tandwieltje die achter de naam van de TrackR Bravo staat. Hier kan je de ‘Phone Separation Alert’ en de ‘Device Separation Alert’ aan- of uitschakelen.

trackr-bravo-screens2

Je TrackR Bravo vinden buiten Bluetooth bereik:
Ondanks dat de meeste mensen de TrackR Bravo vooral als Bluetooth tracker zullen gebruiken, is het ook mogelijk om de TrackR Bravo op grotere afstanden terug te vinden. Eén van de functies die TrackR hiervoor heeft bedacht heet “Crowd GPS“. Zodra je geen verbinding hebt met je TrackR geeft de app op je telefoon dit door aan het Crowd GPS-netwerk. Vervolgens kunnen andere TrackR-gebruikers het signaal van jou TrackR Bravo opvangen, waarna de GPS locatie van de telefoon van die gebruiker wordt doorgegeven aan jouw app. Deze locatie zie je dan op de kaart in de TrackR-app. Vervolgens kun je zelf naar deze locatie gaan om met behulp van Bluetooth de exacte locatie te vinden.

Family Sharing is een andere functie die kan helpen bij het vinden van de TrackR Bravo op grotere afstanden. Het is namelijk mogelijk om een groep aan te maken zodat meerdere mensen verbinding kunnen maken met de zelfde TrackR Bravo. Dit kan handig zijn als meerdere mensen gebruik maken van dezelfde spullen of als je regelmatig je spullen vergeet bij je vrienden en familie. Zodra je iemand hebt toegevoegd aan een groep, kan deze persoon net als jezelf het alarm van de TrackR Bravo activeren als deze binnen Bluetooth bereik is. Je kunt één TrackR Bravo dus delen met meerdere smartphones en personen.

Conclusie (voordelen/nadelen)
De TrackR Bravo is een compacte ‘item tracker’ die ik niet meer van mijn sleutelbos zal halen. Hij ziet er strak uit, werkt zonder problemen, heeft een lange accuduur en geeft mij een geruster gevoel in het geval ik mijn sleutels kwijtraak. Doordat je de locatie van de TrackR Bravo kunt zien op de map in de TrackR-app kan je de TrackR Bravo op veel creatieve manieren gebruiken. Zo kan je de TrackR Bravo gewoon aan je sleutelbos hangen, maar kan je bijvoorbeeld ook een TrackR Bravo aan de tas van je kind hangen, waardoor je in een noodgeval gelijk kunt zien waar de TrackR voor het laatst is gesignaleerd.

trackr-bravo-review1

De TrackR Bravo is echt zo’n dingetje die je niet zo heel veel zal gaan gebruiken, maar als je hem eenmaal nodig hebt ben je erg dankbaar dat je hem hebt. Dankzij de Bluetooth Low Energy-technologie gaat de TrackR Bravo tot wel 1 jaar mee op één knoopcelbatterij, waardoor je je ook geen zorgen hoeft te maken over een item tracker die niet werkt omdat de batterij misschien leeg is.

Voordelen
– Mooi, klein en stevig ontwerp
– Meerdere functies voor het vinden van je spullen
– Lange accuduur

Nadelen
– De TrackR Bravo is niet waterdicht

De TrackR Bravo kost €29,99 per stuk, maar bij aanschaf van meerdere exemplaren gaat de prijs naar beneden.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

6 Reacties

 1. A.Wagenaar zegt:

  Ik heb er 2 geprobeerd: Een paar uur later wist ik het na 4x lang in de rij bij Mediamarkt: Er werd niet gepaired, zowel met de 1e niet, als met de 2e niet en zowel niet met mijn mobieltje, als met het mobieltje van MM medewerker. Terugbrengen en in de rij staan elke keer opnieuw bon aan kassa en terugbrengkassa duurde halve middag. Na kenbaar maken van het lange wachten, probeerde een jeugdige medewerkster me te voeden, want ik dacht ten onrechte na lang wachten bij de servicebalie waar niemand zat,dat ik aan de beurt was. Ja iemand van ruim 75 moet nog opgevoed worden, als hij mogelijk een vergissing maakt. Kortom nu heb ik er geen! Iemand anders geen problemen?

 2. henk zegt:

  Als je na bestelling ca 30% custom kosten wil betalen prim produkt.
  Maar ik vind persoonlijk 30 % invoerrechten voor een artikel wat 60 euro koste buiten proportie. Niet bestellen dus is mijn advies

 3. Casper van den Broek zegt:

  Werken goed, maar waterdichte hoesjes die ik had bijbesteld nooit ontvangen, ondanks boze mails. Slechte service dus vanuit Amerika.

 4. Stefan zegt:

  Vandaag aangekomen per post.
  Pairen ging vanzelf. Eerste test binnenshuis ook.
  Maar in de auto: niks meer.
  Zelfs als ik naast de auto sta, blijft hij in de status ‘searching’ rondtoeren.
  Weer mee naar binnen genomen en op een afstand van nog geen 3m gelegd: nog steeds geen toestel gevonden.
  Zo nuttig is die dan toch niet.
  PS. Ik stel mij de vraag hoe je weet dat dr batterij nog voldoende opgeladen is??!?

 5. Jooken zegt:

  Dat ding werk niet .er word mij voorduren mijn gsm lokatie weer gegeven niet van het track R toestel.ik zou zeggen brol!!!!!!!

 6. Frank zegt:

  Werkt slecht. Vreet batterijen als je op de grens van het werkgebied (15 mtr) zit. Werkt trouwens meer niet dan wel. Crowd GPS werkt in NL nauwelijks door het geringe aantal gebruikers. En dat voor 25 $? Advies: vooral niet kopen, weggegooid geld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *