OnePlus 3T Speelt Vals In Benchmarktests

oneplus-3tGrote smartphonefabrikanten hebben in het verleden wel eens geprobeerd om de benchmarktests te beïnvloeden. De meeste fabrikanten zijn hier al lang mee gestopt, maar nu blijkt dat de OnePlus 3T zich nog wel schuldig maakt aan het opzettelijk beïnvloeden van benchmark scores.

Nadat het in het verleden groot in het nieuws kwam dat fabrikanten sjoemelen met de scores in benchmarktests, zijn de meeste fabrikanten gestopt met het installeren van software waardoor de toestellen beter presenteren tijdens dergelijke tests. XDA ontdekte echter dat OnePlus nog niet is gestopt.

Tijdens een onderzoek van XDA bleek dat de processorkracht van de OnePlus 3T naar boven wordt bijgesteld tijdens tests van populaire apps zoals Geekbench, AnTuTu en GFXBench. Op deze manier kan OnePlus de uiteindelijke score beïnvloeden. In de onderstaande grafiek zien we het verschil tussen de werkelijke score en de score die door OnePlus is beïnvloed.

OnePlus 3T Benchmark

Om eerlijk te zijn zien we maar een minimaal verschil tussen beide scores. Ook weet de “normale” consument vaak niet eens wat een benchmarktest is. Ook al zijn de verschillen maar minimaal, het is niet netjes van OnePlus. De Chinese fabrikant heeft in ieder geval aangegeven dat dit in de toekomst niet meer zal gebeuren.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *