Review Plantronics BackBeat 100

Review-Plantronics-BackBeat-100-6Bluetooth headsets zijn verkrijgbaar in allerlei maten en prijsklassen en hier op de redactie hebben wij al veel verschillende headsets mogen testen. Vandaag bekijken we de BackBeat 100 van Plantronics, een headset met een vormgeving die wij op Androidics.nl nog niet zo vaak zijn tegengekomen.

Inhoud
Review-Plantronics-BackBeat-100-3
In de verpakking van de Plantronics BackBeat 100 vinden we uiteraard de headset zelf, maar ook een gebruikershandleiding, een usb-kabel om de headset mee op te laden en twee extra setjes “eartips” voor het geval de standaard oordopjes niet goed in je oorkanaal passen. Helaas ontbreekt er een opbergzakje.

Vormgeving
Zoals wij net al schreven heeft de BackBeat 100 een vrij unieke vormgeving. De headset beschikt namelijk over soort “halsband”, waar alle componenten van de headset in zetten verwerkt. Aan de rechterkant vinden we drie knoppen om de headset mee te besturen, samen met een klein led-lampje en een micro-USB poort om de headset mee op te laden. Ook is er een microfoon aanwezig.

Review-Plantronics-BackBeat-100

Voordat wij de BackBeat 100 ontvingen had ik mijn bedenkingen over de vormgeving van de headset, omdat ik persoonlijk nooit een headset gebruik die je grotendeels om je nek draagt. Gelukkig ben ik positief verrast door de BackBeat 100. De gehele headset weegt namelijk maar 29.3 gram en de in-ear oordopjes zijn erg klein. Doordat Plantronics alle componenten in de halsband heeft gestopt wegen de oordopjes niet meer dan een paar gram. Hierdoor voel je vrijwel niet dat je de oordopjes in je oor hebt zitten. Sterker nog, het is één van de meest comfortabele in-ear headset die ik ooit heb gebruikt.

Review-Plantronics-BackBeat-100-1

Ook aan de halsband om je nek wen je heel snel. Dit komt mede doordat deze zo flexibel is. Bovendien zorgt de halsband ervoor dat de BackBeat 100 nooit per ongeluk van je schouders valt als je de headset tijdelijk niet gebruikt. Magneetjes aan de achterkant van de oordopjes zorgen ervoor dat ze niet alle kanten opslingeren als je de oordopjes om je nek hebt hangen.

Functies
Net als bij de meeste draadloze headset, maakt de BackBeat 100 gebruik van bluetooth. Om de eerste keer verbinding te kunnen maken met de BackBeat 100, moet je de aan/uit-knop 4 seconden ingedrukt houden. De BackBeat 100 gaat vervolgens in “pairing”-mode waarna de headset zal opduiken onder “beschikbare apparaten” in de Bluetooth settings van bijvoorbeeld je telefoon. Selecteer de headset en je bent klaar om te luisteren naar je favoriete muziek. Als je de BackBeat 100 op een later tijdstip weer wilt gebruiken zal de headset automatisch verbinden met beschikbare bekende apparaten.

De bediening van de BackBeat 100 is vrij eenvoudig. Zo kan de grote aan/uit-knop ook worden gebruikt om een nummer mee te pauzeren of een telefoongesprek mee aan te nemen. De volume knoppen worden naast het regelen van het volume ook gebruikt als volgende en vorige knop. Dit werkt allemaal vrij eenvoudig en spreekt voor zich.

Review-Plantronics-BackBeat-100-5

Met een volle accu kun je ongeveer 8 uur naar muziek luisteren of telefoongesprekken voeren. In ‘deepsleep’ mode gaat de accu tot 6 maanden mee. Dit is vrij lang voor een headset in deze prijsklasse. Het duurt ongeveer 90 minuten om de headset volledig op te laden. Zodra je de headset aanzet krijg je te horen hoeveel uur je nog naar muziek kunt luisteren voordat de accu leeg is.

Kwaliteit
Als we het hebben over de kwaliteit van een headset, dan kijken we naar twee dingen. De bouwkwaliteit en de geluidskwaliteit. Ook kijken we naar de prijs van de headset, want bij een 50 euro headset verwacht je natuurlijk niet dezelfde kwaliteit als bij een 200 euro headset.

De Plantronics BackBeat 100 heeft een behuizing van rubber en plastic. Doordat deze behuizing zo flexibel is zal de headset niet snel breken. Wij vinden wel dat het klepje van de usb-aansluiting iets te los zit, want hij gaat soms zomaar open. Voor de rest voelt de headset prima aan en zijn de magneetjes aan de achterkant van de oordopjes een leuke detail.

Review-Plantronics-BackBeat-100-2

Als we kijken naar de geluidskwaliteit van de BackBeat 100, moeten we eerst even vermelden dat de headset voor ongeveer €70,- over de toonbank gaat. Dit is vrij goedkoop voor een Bluetooth headset. De geluidskwaliteit is dan ook niet zo goed als die van de duurdere high-end Bluetooth headsets. Vooral de bass is minder krachtig. Toch is de headset prima geschikt voor het bekijken van films op je laptop of het luisteren naar muziek op je telefoon. Ook kan je prima telefoongesprekken voeren.

Conclusie
De Plantronics BackBeat 100 is zeker niet de beste headset op de markt, maar voor €70,- krijg je wel waar voor je geld. Je krijgt namelijk een zeer comfortabele en lichte headset met een lange accuduur van 8 uur speeltijd.

Review-Plantronics-BackBeat-100-4

De vormgeving van de headset zorgt ervoor dat je de headset de hele dag kunt dragen zonder dat je er last van hebt of dat de headset van je schouders valt. De simpele bediening en het bereik van 10 meter is ideaal voor de doorsnee consument.

Ben je opzoek naar een bluetooth headset, maar wil je niet te veel geld uitgeven dan is de BackBeat 100 zeker een aanrader.

Voordelen
– erg licht en comfortabel
– lange accuduur
– simpel in gebruik
– aantrekkelijk geprijsd

Nadelen
– bouwkwaliteit (usb-klepje) iets aan de mindere kant
– ik mis een opbergzakje

De Plantronics BackBeat 100 is verkrijgbaar bij verschillende Nederlandse webwinkels voor minder dan €70,-.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.