Xiaomi Mi 5c: Eerste Smartphone Met Eigen Chipset

Xiaomi Surge S1Xiaomi heeft tijdens de Mobile World Congress een mid-range smartphone aangekondigd die is voorzien van Xiaomi’s eigen Surge S1-chipset. De zogeheten Xiaomi Mi 5c gaat over de toonbank voor omgerekend ongeveer $220.

De Surge S1 is de eerste eigen chipset van de Chinese fabrikant. De prestaties van deze chipset zijn een beetje te vergelijken met die van de Snapdragon 625 en de MediaTek Helio P20. De Surge S1 is gebaseerd op TSMC’s 28nm HPC+ procedé en bestaat uit acht zuinige Cortex-A53 kernen met een Mail-T860 MP4 GPU.

De Surge S1 is geen high-end chipset, maar het is interessant om te zien wat Xiaomi in de toekomst nog meer op de markt zal brengen. Nu Xiaomi zijn eigen chipsets wil ontwikkelen zal de Taiwanese fabrikant MediaTek waarschijnlijk één van zijn grootste klanten kwijtraken.

Xiaomi Mi 5c

De Xiaomi Mi 5c is een vrij eenvoudig toestel met een 5.15-inch 1080p scherm, 3GB werkgeheugen, 64GB opslagruimte, een 2860 mAh accu, een 12 megapixel camera aan de achterkant en een 8 megapixel camera aan de voorkant. De smartphone is slechts 7.09mm dik.

via [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.