Review Teufel Mute BT

Review-Teufel-Mute-BT-6Vorige week heeft u kunnen lezen dat wij zeer te spreken waren over de Move Pro, een 3,5mm in-ear headset van Teufel. Op de redactie hebben wij echter ook de Mute BT ontvangen, een “Over-Ear” Bluetooth-headset van de Duitse fabrikant. Kan de Mute BT ons net zo verrassen als de Move Pro? Dat leest u vandaag in de onderstaande review.

Inhoud
Review-Teufel-Mute-BT-3
De Teufel Mute BT komt in een strakke zwarte doos met rode tinten. In de doos vinden we een handleiding en een hard-case, met daarin de Mute BT en een zakje met accessoires. In dit zakje vinden we een accu, een USB-kabel om de headset mee op te laden, een 1,30 meter lange 3,5-mm jack kabel en een vliegtuig adapter. De vliegtuig adapter is een leuk extraatje dat wij nog niet eerder zijn tegengekomen bij headsets die wij hebben getest.

Design
Voor ons is niet alleen de geluidskwaliteit van een headset belangrijk, maar ook de comfort en het uiterlijk. Daarom kijken wij ook bij deze review eerst even naar het uiterlijk van de Mute BT.

Review-Teufel-Mute-BT-4

Zoals we net al schreven komt de Mute BT met een hard-case om de headset in op te bergen. Deze case is erg stevig en zorgt ervoor dat de Mute BT niet zal beschadigen als je de headset tijdelijk niet gebruikt. Het opbergzakje voor de accessoires is erg handig doordat het zakje met klittenband aan de binnenkant van de hard-case kan worden “geplakt”. Hierdoor zul je je accessoires niet zomaar kwijtraken.

Review-Teufel-Mute-BT

De Mute BT headset bestaat grotendeels uit plastic / kunststof en zachte materialen in donkere en rode tinten. In de rechter oorschelp kan de accu worden geplaatst. Doordat deze accu uit de Mute BT kan worden gehaald, is het mogelijk om een reserve accu te kopen voor langer luisterplezier. Aan de rechterkant zitten verder geen knoppen of poorten.

Aan de kant van de linker oorschelp vinden we twee poorten, waarvan één voor de 1,3 meter lange 3.5mm kabel en één micro-USB poort om de Mute BT mee op te laden. Ook vinden we hier de knoppen om de headset mee te bedienen, waaronder een aan/uit-knop die ook dient als aan/uit-knop voor de ANC-functie, een start/play-knop en de volume-knoppen.

Review-Teufel-Mute-BT-5

Voor extra comfort heeft de headset een flexibele en verstelbare hoofdband. Ook zijn de oorschelpen voorzien van zeer zachte oorkussens en zorgen de scharnieren ervoor dat de oorschelpen perfect positioneren. Doordat de oorschelpen een kwartslag gedraaid kunnen worden neemt de Mute BT minder ruimte in beslag als je de headset opbergt.

Functies
De Mute BT is gemaakt voor de echte muziekliefhebbers die graag afgesloten zijn van de buitenwereld, vandaar de naam “Mute” BT. Zo sluiten de oorschelpen goed af en heeft Teufel de headset voorzien van zogeheten Active Noise Cancelling. Deze technologie zorgt ervoor dat geluiden van buitenaf niet of minder hoorbaar zijn. Microfoontjes aan de buitenkant van de Mute BT herkennen de omgevingsgeluiden, waarna de speakers deze frequentie zullen wegfilteren. Hierdoor ontstaat een zeer zuiver geluid zonder dat je bijvoorbeeld constant het geruis van een vliegtuig motor hoort.

Een andere handige eigenschap is de mogelijkheid om de headset gewoon aan te sluiten op een 3,5mm headphone jack. Hierdoor werkt de headset ook met apparaten die geen Bluetooth-ondersteuning hebben en kun je ook met een lege accu naar muziek luisteren. Mocht je overigens alleen via Bluetooth verbinden, dan gaat de accu maar liefst 28 uur mee.

Review-Teufel-Mute-BT-8

Zodra je de headset aandoet hoor je een simpel opstart geluidje. Ook knippert er een klein blauw lampje die aangeeft dat de pairing-mode aan staat. Ga nu naar de Bluetooth-settings op je apparaat en selecteer “Teufel MUTE BT”. Nu de headset is gekoppeld zal er de volgende keer automatisch verbinding worden gemaakt.

De bediening is vrij eenvoudig. Zo spreken de volume-knoppen voor zich en dient de knop tussen de volume-knoppen voor het opnemen van inkomende oproepen, het opgeven van stemcommando’s en het pauzeren van de muziek. Verder is er een schakelaartje aanwezig om ANC aan- of uit te schakelen.

Kwaliteit
De bouwkwaliteit van de Mute BT is prima. Zo zijn de zachte oorkussens zeer dik en vervormen de oorkussens na het dragen niet, iets dat we bij goedkopere headsets wel eens tegenkomen. Ook de krasvrije behuizing en flexibiliteit van de headset is niks op aan te merken.

Review-Teufel-Mute-BT-7

De geluidskwaliteit van een headset is uiteraard het belangrijkste, maar daar hoef je je bij de Mute BT geen zorgen om te maken. Het volume kan erg hard zonder dat het invloed heeft op de kwaliteit van het geluid. Doordat de headset perfect afsluit heb je geen last van omgevingsgeluiden. Mocht je echter in een vliegtuig zitten, waarbij nog steeds de motor hoorbaar is, dan kun je de “Active Noise Cancellation” aanzetten. Hierdoor worden omgevingsgeluiden weggefilterd en komen de geluiden nog zuiverder over.

De bass van de Mute BT is zeer duidelijk, maar niet overheersend. Hierdoor is de Mute BT geschikt voor elk type muziek. Persoonlijk vond ik de bass ideaal tijdens het kijken van films, waarbij ik het echte bioscoop gevoel kreeg.

Conclusie (voordelen / nadelen)
Met de aanschaf van de Teufel Mute BT haal je voor €199,99 een zeer goede headset in huis. De kwaliteit van het geluid is uitstekend en de bouwkwaliteit is niks op aan te merken. Ook de accuduur van 28 uur is veel langer dan de accuduur van andere headsets in deze prijsklasse.  De meegeleverde accessoires zoals de hard-case, de vliegtuig adapter en de 3.5mm kabel maken de headset helemaal compleet.

Review-Teufel-Mute-BT-2

Het design van de Mute BT is de enige reden waarom de headset misschien niet de perfecte headset voor jou is. De donkere grijze tinten komen namelijk wat stoerder en mannelijker over. Ook heb ik zelf vrij kleine oren, waardoor mijn oorschelpen prima in de holte van de oorkussens passen. Voor mensen met vrij grote oren zijn de oorkussens misschien een beetje klein.

Voordelen
– zeer goede geluidskwaliteit
– handige accessoires zoals de hard-case en de vliegtuig adapter
– strakke en stoere uitstraling
– accuduur van maar liefst 28 uur

Nadelen
– vanwege de mannelijke uitstraling en de adviesprijs van 200 euro is de Mute BT misschien niet voor iedereen geschikt

De Mute BT kost €199,99 en is te bestellen op de site van Teufel.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.