Review Plantronics BackBeat 500

Plantronics-BackBeat-500-review-5Vorige maand hebben wij de on-ear headset ‘Plantronics Backbeat Sense‘ getest, waarover wij erg te spreken waren. Vandaag kijken we naar de allernieuwste headset van Plantronics, de BackBeat 500. De aantrekkelijk geprijsde BackBeat 500 is een opvallende headset zonder al te veel poespas.

Inhoud
Plantronics-BackBeat-500-reviewNet als bij elke review kijken wij eerst even naar de inhoud van de verpakking. De BackBeat 500 komt in een simpele kartonnen doos met aan de buitenkant een afbeelding van de headset. In de doos zit een opbergzak, met daarin de BackBeat 500, een handleiding, een usb-kabel en een 3.5mm headphone jack-kabel.

Design / Bediening
De BackBeat 500 is in verschillende kleurencombinaties verkrijgbaar, waaronder ‘wit/grijs’, ‘donker grijs’ en ‘grijs/groen’. Wij hebben de laatste uitvoering ontvangen en zijn erg te spreken over de uitstraling van de headset. Het design komt minimalistisch, maar tegelijkertijd stoer over. Persoonlijk zou ik nooit naar een winkel gaan met de gedachte om een groene headset te kopen, maar het design team van Plantronics heeft mijn gedachten weten te veranderen.

Plantronics-BackBeat-500-review-3

De grijze plastic hoofdband is voorzien van een dun laagje rubber met aan de binnenkant een ‘kussentje’ zodat de hoofdband comfortabel op je hoofd steunt. In de linker oorschelp zitten de volume-knoppen, de knoppen om de muziek mee te bedienen en de aansluitingen voor de USB-kabel en 3.5mm-kabel. In de rechter oorschelp vinden we de aan/uit-knop en een gespreksknop. Met deze knop kun je inkomende gesprekken beantwoorden of beëindigen, maar ook informatie opvragen over de accuduur en een spraakcommando opgeven.

De BackBeat 500 is erg licht in gewicht en heeft een metalen verstelsysteem zodat je de positie van de oorschelpen kunt aanpassen. Voor nog meer draagcomfort heeft Plantronics een scharnier ingebouwd, waardoor de oorschelpen een klein beetje kunnen kantelen. Mocht je de BackBeat 500 tijdelijk niet gebruiken, dan kun je de oorschelpen 90 graden draaien zodat je de headset makkelijker om je nek kunt dragen. De oorschelpen zijn uitgerust met traagschuim zodat de headset goed afsluit.

Plantronics-BackBeat-500-review-2

Zoals we van Plantronics gewend zijn is het verbinden van de headset heel eenvoudig. Je kunt de pairing-mode activeren door de aan/uit schakelaar in de rechter oorschelp helemaal naar boven te schuiven. Als de BackBeat 500 in pairing-mode staat kunnen smartphones en tablets de headset zien in de Bluetooth settings. Vervolgens hoef je in de instellingen alleen maar op de naam “PLT BB500 Series” te klikken om verbinding te maken. Zodra je de BackBeat 500 voor de tweede keer aanzet zal de headset automatisch opnieuw verbinding maken.

Plantronics-BackBeat-500-review-1

Het bedienen van de headset is net zo eenvoudig als het verbinding van de headset. Er zijn namelijk niet veel functies aanwezig, waardoor er weinig uitleg nodig is over de werking van de headset. De volume-knoppen worden uiteraard gebruikt voor het regelen van de volume en de play- en forward-knoppen worden gebruikt voor het het pauzeren en selecteren van de muziek. Om een gesprek aan te nemen klik je op de gespreksknop. Door de gespreksknop twee seconden in te houden kun je een oproep weigeren. Door twee keer snel op de gespreksknop te klikken kun je de laatste oproep terugbellen.

Kwaliteit
Bij een headset kijken we naar de bouwkwaliteit, de geluidskwaliteit en de functies. De BackBeat 500 heeft niet veel opvallende functies, maar als we kijken naar de adviesprijs van slechts €80,- zien we meteen waarom. Dit is namelijk een koopje in vergelijking met andere headsets van bekende merken. Plantronics wil met de BackBeat 500 een headset op de markt brengen die een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft. Dit is naar onze mening zeker gelukt.

Plantronics-BackBeat-500-review-4

De headset heeft een mooi en licht design, sluit goed af en heeft een zeer krachtige bass. De bass is heel duidelijk, maar niet overheersend. Dit is erg belangrijk, want je wilt wel alle instrumenten en klanken horen tijdens het luisteren naar muziek. De headset is makkelijk in gebruik en staat goed bij zowel dames als heren.

Met een volle accu is het mogelijk om 18 uur naar muziek te luisteren via een Bluetooth verbinding. Na 2,5 uur aan de lader is de accu weer vol. Mocht je geen tijd hebben om de lege accu weer op te laden, dan kun je gebruik maken van de 3.5mm headphone jack. Het luisteren naar muziek met de 3.5mm-kabel verbruikt namelijk geen stroom, waardoor je zelfs met een lege accu gewoon naar je favoriete muziek kunt luisteren.

Conclusie (voordelen / nadelen)
De Plantronics BackBeat 500 krijgt een adviesprijs mee van slechts €80,-. Hiervoor krijg je een zeer degelijke headset zonder al te veel snufjes. De geluidskwaliteit is uitstekend en een betere bouwkwaliteit zul je voor €80,- niet snel vinden. Ook vinden wij dat dat de BackBeat 500 een mooie strakke uitstraling heeft, alhoewel dit natuurlijk een persoonlijke smaak is. Voor de prijs van de headset kan je met de BackBeat 500 niet fout gaan.

Voordelen
– mooi design
– simpel in gebruik
– comfortabel
– aantrekkelijk geprijsd

Nadelen
– ben je opzoek naar een headset met meer functies, zoals Active Noise CancellationOpen Mic of ingebouwde sensoren die muziek automatisch pauzeert als je de headset afzet, dan is de BackBeat 500 niet de juiste headset.

Mocht je de headset willen kopen, dan kun je via de website van Plantronics zien waar de BackBeat 500 te koop is.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *