Review Haier XShuai HXS – C3 Robotstofzuiger

Haier-XShuai-HXS-C3-reviewJe kunt een smartphone tegenwoordig overal mee verbinden. Denk bijvoorbeeld aan een slimme speaker, een thermostaat of een speelgoed drone. Het is echter ook mogelijk om je smartphone te verbinden met een “robotstofzuiger”. Zo kun je met je smartphone de stofzuiger bedienen en op afstand je huis schoonhouden. Vandaag kijken wij naar de Haier XShuai HXS – C3, een zeer complete robotstofzuiger die wij de afgelopen maand hebben getest.

Inhoud
Haier-XShuai-HXS-Robotstofzuiger-reviewDe Xshuai HXS – C3 robotstofzuiger zit in een witte doos met daarin verschillende accessoires, waaronder een afstandsbediening, een watertank, een handleiding, een oplaadstation en verschillende borstels die je aan de stofzuiger kunt monteren.

Haier XShuai HXS – C3
Iedereen kent de traditionele stofzuiger met een lange buis en borstel, die je zelf over de grond moet bewegen om stof en andere viezigheid van de vloer te verwijderen. Dit kan een pittig karweitje zijn, maar dankzij robotstofzuigers kan dit tegenwoordig gelukkig een stuk eenvoudiger. De Haier XShuai HXS – C3 is zo’n robotstofzuiger die al het zware werk voor jou doet, terwijl jij lekker languit op de bank ligt.

Tijdens onze review periode is ons opgevallen dat de Haier XShuai HXS – C3 erg goed stofzuigt. Vooral op gladdere oppervlaktes zoals laminaatvloeren, maar ook een laagpolig tapijt zoals een deurmat of karpet is geen probleem. Daarvoor is de borstel (standaard) wel nodig. Belangrijk is dat er niet te veel obstakels aanwezig zijn, anders raakt de stofzuiger af en toe de weg kwijt. Dus vooral stoelen (stoelpoten) zijn lastig.

Haier-XShuai-HXS-C3-review-2

Verder is de stofzuiger door zijn lage hoogte (9cm) zeer geschikt voor een huiskamer. De Haier XShuai HXS – C3 gaat echt overal onderdoor en maakt daarom op lastige plekken schoon (bijvoorbeeld onder de bank). Via de bijbehorende app kan je de bewegingen van de stofzuiger online volgen d.m.v. de op het apparaat aanwezige camera. Ook kan je dan eventueel wat stuurcorrecties geven en de stofzuiger automatisch op vaste tijden laten inschakelen.

Haier-XShuai-HXS-C3-review-3

Het is natuurlijk ook mogelijk met de bijgeleverde afstandsbediening het apparaat te bedienen. Het leeghalen van de stofzuiger is door de makkelijk toegankelijke reservoir zeer simpel. Klepje open, reservoir eruit, leeggooien en terug plaatsen. Wanneer de acculading te laag wordt, zoekt de stofzuiger automatisch het laadstation weer op. De acculading is trouwens meer dan ruim voldoende om een groter oppervlak te kunnen stofzuigen.

Schoonmaak Mogelijkheden
De stofzuiger heeft diverse mogelijkheden om een ruimte te stofzuigen. In de ‘AUTO’ mode gaat in principe alles vanzelf en zal de stofzuiger goed schoonmaken. Wanneer er alleen maar in de hoekjes en kantjes hoeft te worden gewerkt, dan is de ‘EDGE” mode een uitkomst. De stofzuiger zal dan zo veel mogelijk alleen langs de kanten gaan bewegen. De ‘ZIGZAG’ mode is erg handig om grotere open ruimtes te stofzuigen, terwijl de ‘SPOT’ mode erg toegespitst is om lokaal een klein oppervlak te behandelen. Als laatste is er nog de ‘VACUUM” mode. Hiervoor wordt de standaard borstel vervangen door een afzuigopening  en zal de robot de ondergrond als ‘gewone’ stofzuiger schoonmaken.

Haier-XShuai-HXS-C3-review-5

Ook is het mogelijk om de robot te combineren met een dweil functie. Onder de stofzuiger is een waterreservoir gepositioneerd waaraan een klein dweiltje kan worden geplaatst. Deze dweil functie is niet bedoeld voor erg vervuilde vloeren. Daarvoor is het oppervlak en de vochtigheid van de dweil te beperkt. Wel zal het de laatste losse stofdeeltjes keurig meenemen.

Conclusie (voordelen/nadelen)
Haier-XShuai-HXS-C3-review-4
Het apparaat is een handige en zeer welkome aanvulling naast de gebruikelijke stofzuiger. Het is zeer praktisch gebleken om het huis schoon te houden van de haren van de aanwezige huisdieren. Dit doet het apparaat erg goed. Ook is het handig dat je de werkzaamheden van de robotstofzuiger dankzij de ingebouwde camera kunt volgen op je smartphone en dat er ondersteuning is voor Amazon Alexa-apparaten, zoals de Amazon Echo. Al met al een praktisch en niet meer weg te denken accessoire.

Voordelen
– Mooi laag design
– Kan zowel stofzuigen als dweilen
– Meerdere modes
– Op afstand te besturen
– Ingebouwde camera

Nadelen
– Dweilfunctie is beperkt

Mocht je de Haier XShuai HXS – C3 willen aanschaffen, dan kun je dit doen via GearBest.com. Op deze website is de robotstofzuiger met ingebouwde camera verkrijgbaar voor €220,-. Je hoeft je geen zorgen te maken over eventuele importkosten, want de stofzuiger zal worden verzonden via een warenhuis in Europa inplaats van Azië.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.