Review Meizu EP51 Bluetooth Headset

Meizu-EP51-review-1Consumenten hebben tegenwoordig de keuze uit honderden verschillende bluetooth headsets, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom testen wij op Androidics.nl regelmatig allerlei soorten headsets om de keuze voor jullie hopelijk wat makkelijker te maken. Vandaag kijken wij naar de Meizu EP51.

Inhoud
Meizu-EP51-reviewDe Meizu EP51 headset komt in een zeer complete set. Zo vinden we in de verpakking naast de headset ook 3 setjes earbuds in verschillende maten, een usb-kabel om de headset mee op te laden, een handig opbergdoosje en een handleiding. Het geheel zit moot verpakt, wat resulteert in een prettige unboxing.

Ontwerp en Bouwkwaliteit
De Meizu EP51 is beschikbaar in vier verschillende kleuren, namelijk wit, groen, blauw en rood/zwart. Wij hebben de rood/zwarte-uitvoering ontvangen voor deze review. De Meizu EP51 is een in-ear bluetooth headset, waarbij de oordopjes in het oorkanaal zitten. De oordopjes bestaan uit de materialen aluminium en plastic en voelen degelijk aan.

In het ronde cirkeltje op beide oordopjes zit een klein magneetje verwerkt. Met dit magneetje kun je de oordopjes aan elkaar klikken wanneer je de headset tijdelijk niet gebruikt. Hierdoor kun je de Meizu EP51 comfortabel om je nek dragen zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat de headset misschien van je nek valt.

Meizu-EP51-review-3

Het geheel voelt stevig aan en het design is aantrekkelijk. Dankzij de drie verschillende formaten earbuds blijft de headset goed in het oorkanaal zitten, zelfs tijdens het sporten. De headset is IPX4 waterdicht, waardoor veel zweten tijdens het sporten geen probleem zal zijn. Het opladen van de headset duurt ongeveer 2 uur, waarna je ongeveer 6 uur naar muziek kunt luisteren.

Bediening
De bediening van de Meizu EP51 gaat via een klein “on cord” paneeltje aan de rechterkant van de headset. Op dit paneeltje vinden we de aan/uit-knop, de volume-knoppen, de usb-aansluiting om de headset mee op te laden en een microfoon.

Verbinden met de Meizu EP51 is erg eenvoudig. Om te pairen met een smartphone hou je de aan/uit-knop een aantal seconden ingedrukt, totdat het led-lampje begint te knipperen. Vervolgens verschijnt de headset als “Meizu EP51” in de bluetooth-settings op je smartphone. Selecteer Meizu EP51 en je bent verbonden.

Met de + en – knoppen kun je de volume wijzigen, maar ook een ander nummer selecteren door de knoppen langer ingedrukt te houden. Je kunt een nummer pauzeren door de aan/uit-knop kort in te drukken.

Geluidskwaliteit
De geluid die de Meizu EP51 produceert is dik in orde. De oordopjes zitten diep in het oor, het geluid is zuiver en de mid-tonen zijn duidelijk. De Bass is echter aan de matige kant, dus ben je een echte liefhebber van diepe Bass dan is de Meizu EP51 niet de meest geschikte headset.

Meizu-EP51-review-4

Bij een gemiddelde volume kunnen mensen om je heen niet meeluisteren, maar bij maximum volume is er wel degelijk sprake van zogeheten ‘geluidslekkage’.

Conclusie (voordelen / nadelen)
We moeten eerlijk toegeven dat er genoeg betere headsets verkrijgbaar zijn, maar dat is alleen als we niet naar het prijskaartje kijken. Als we de Meizu EP51 vergelijken met andere headsets in dezelfde prijsklasse, dan is de Meizu EP51 één van de beste bluetooth headsets op de markt. De Meizu EP51 kost namelijk slechts 27 euro en hiervoor krijg je een zeer complete en comfortabele headset met een degelijke bouw- en geluidskwaliteit. Het meegeleverde opbergtasje zorgt ervoor dat je de Meizu EP51 altijd goed beschermt mee kunt nemen en de rood/zwarte kleurencombinatie is ideaal voor de mannelijke gebruiker. Voor de dames zijn verschillende lichtere kleuren beschikbaar, waaronder wit, groen en blauw.

Voordelen
– zeer helder geluid
– voelt degelijk aan
– draagt prettig, mede door de keuze in juiste meegeleverde oordopjes
– eenvoudig te koppelen via bluetooth
– magnetische sluiting wanneer niet in oor
– bediening met 1 hand realiseerbaar. Wel even oefenen
– makkelijk mee te nemen in handige etuis

Nadelen
– matige bass
– aan langere accuduur zou mooi zijn

Je kunt de Meizu EP51 hier aanschaffen voor nog geen 27 euro.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.