Review Zeblaze THOR Smartwatch

Zeblaze-Thor-smartwatch-reviewSteeds meer mensen maken gebruik van een zogeheten smartwatch. Vaak worden deze slimme horloges gebruikt als handige tool voor bij de smartphone, maar soms ook als een losstaande slimme horloge. Vandaag kijken wij naar de Zeblaze THOR, een zeer uitgebreide Android-smartwatch.

Inhoud
Zeblaze-Thor-reviewDe Zeblaze Thor komt in een mooie verpakking, die doet denken aan een verpakking van een traditionele horloge. De Zeblaze Thor is het eerste dat je ziet zodra je de verpakking opent. De smartwatch komt samen met een laadstation, een usb-kabel, een kleine schroevendraaier met schroefjes en een handleiding.

Design
In tegenstelling tot bijvoorbeeld de bekende Apple Watch heeft de Zeblaze Thor geen vierkant display, maar een rond display. Dankzij dit AMOLED-scherm heeft de smartwatch het uiterlijk van een traditionele ronde horloge, iets dat er naar mijn mening een stuk beter uitziet dan een vierkante smartwatch.

Zeblaze-Thor-smartwatch-review-4

Aan de rechterkant van de smartwatch zien we een aan/uit-knop en een 2 megapixel camera. De aan/uit-knop kan ook worden gebruikt om de Zeblaze Thor uit de slaapmode te halen. Vlak naast de camera zien we een microfoon en aan de linkerkant van de smartwatch vinden we een ingebouwde speaker.

Zeblaze-Thor-smartwatch-review-2

Aan de achterkant zit een hartslagmeter van Samsung, een magnetische aansluiting voor het laadstation en een klein klepje voor de SIM-kaart, die je kunt openen met de meegeleverde schroevendraaier.

Zeblaze-Thor-smartwatch-review-3

De polsband is gemaakt van een flexibel en zacht siliconen materiaal die prettig aanvoelt om de pols. Aan de buitenkant is de polsband zwart en aan de binnenkant rood. Deze stoere kleurencombinatie zien we steeds vaker op smartwatches.

De behuizing van de smartwatch is 1,3cm dik en 4,9cm breed. Inclusief de polsband is de Zeblaze Thor 27,5cm lang en weegt de smartwatch 63 gram.

Specificaties, functies en bediening
De Zeblaze Thor is een volwaardige Android-smartwatch met veel verschillende functies, maar voordat wij hier verder op ingaan zetten wij eerst even alle specificaties op een rijtje. Op deze manier krijg je een goed indruk van de interne hardware.

Specificaties
– 1,4-inch AMOLED-scherm (400 x 400 pixels) met Gorilla Glass
– 1.3GHZ MTK6580 Quad Core-processor
– 1GB werkgeheugen
– 16GB opslagruimte
– hartslagmeter van Samsung
– 2 megapixel camera
– 350mAh accu
– Bluetooth 4.0-ondersteuning
– nano-SIM aansluiting
– Android 5.1

Bediening
We hebben de smartwatch nu enkele weken in gebruik en uit onze ervaring kunnen wij melden dat het scherm erg mooi en helder is en erg goed reageert op aanrakingen. De krachtige hardware zorgt ervoor dat alles soepel en snel aanvoelt.

Zeblaze-Thor-smartwatch-review-5

Door vanuit de klok-interface naar rechts te vegen krijg je de ontvangen notificaties te zien. Je kunt de applicaties op de smartwatch openen door naar links te vegen. Veeg naar beneden om de Quick-settings te openen en veeg omhoog om de weersvoorspellingen weer te geven. Om de ‘watchface’ te wijzigen hou je de huidige klok-interface ingedrukt, waarna je door de verschillende watchfaces kunt scrollen. Veel smartwatches hebben een vergelijkbare bediening en dit werkt erg prettig. Je kunt de knop aan de zijkant gebruiken om terug te gaan naar het vorige menu.

Zeblaze-Thor-watchfaces

Smartwatch Phone
De Zeblaze Thor is een smartwatch phone. Hierdoor is het mogelijk om een nano-SIM in de smartwatch te plaatsen en rechtstreeks vanaf de smartwatch telefoongesprekken te voeren. Je hoeft de Zeblaze Thor dus niet te gebruiken in combinatie met een smartphone. Sluit een headset aan via Bluetooth en je kunt handsfree bellen vanaf je smartwatch. Ook kun je gelijk met de smartwatch het internet op.

Apps
Op de smartwatch staan verschillende applicaties geïnstalleerd. Zo heb je toegang tot een bel-app, een sms-app, een health-app, Google Maps, een kalender-app, een webbrowser, een klok-app, een camera-app, een remote camera-app, een muziek-app, een geluidsrecorder, een file-manager en meer. Het meest interessante is echter de toegang tot de Play Store, waardoor je vrijwel alle Android-apps kunt installeren op de smartwatch.

Zeblaze-Thor

De Zebblaze Thor heeft ons tijdens de test aangenaam verrast, maar er zijn een aantal punten die beter kunnen. Doordat de smartwatch is uitgerust met een groot scherm en heel veel mogelijkheden, gaat de accu maar een beperkte tijd mee. De smartwatch gaat bij normaal gebruik zo’n anderhalve dag mee, maar als je functies als GPS, wifi en Bluetooth veel gebruikt, dan kan de accu in een halve dag leeglopen. Dit is naar onze mening te kort voor een smartwatch. Ook zullen de meeste mensen de ingebouwde speaker en camera niet gebruiken, terwijl dit de behuizing wel dikker maakt.

Dus wil je een smartwatch die letterlijk alles kan, en dat ook erg goed doet, dan is de Zeblaze Thor zeker de smartwatch voor jou. Gebruik je een smartwatch echter alleen voor sportactiviteiten en wil je een lange accuduur, dan is de Xiaomi Amazfit Pace [review] misschien een betere keuze.

Conclusie (voordelen / nadelen)
De Zeblaze Thor heeft een mooi groot helder scherm, waarbij de lettergrootte instelbaar is. Het scherm reageert goed op aanrakingen en heeft een scherpe resolutie. Er zijn veel instelmogelijkheden en vele functies, waaronder ondersteuning voor een SIM-kaart, GPS en een hartslagmeter. Doordat de smartwatch draait op Android en er 16GB opslagruimte aanwezig is kun je veel applicaties installeren.

Zeblaze-Thor-smartwatch-review-6

De camera en ingebouwde speaker zijn leuke toevoegingen, maar naar onze mening niet echt nodig. Wij zien liever een iets dunnere variant zondere deze functies. Ook moet je de smartwatch bijna elke dag aan de lader hangen en is de meegeleverde smartphone-app summier.

Al met al is de Zeblaze Thor de prijs van 96 euro zeker waard. Helemaal aangezien de smartwatch van bekendere merken vaak een stuk meer kosten en een stuk minder kunnen.

Voordelen
– helder en duidelijk scherm
– veel mogelijkheden
– veel opslagruimte
– aansluiting voor nano-SIM
– ingebouwde GPS, hartslagmeter, camera en speaker

Nadelen
– summiere smartphone-app
– met sommige instellingen is de accuduur beperkt

Interesse in de Zeblaze Thor? Dan kun je de smartwatch hier aanschaffen voor 96 euro.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.