Review: Haal Het Meeste Uit Je Smartphone Met Deze SanDisk-producten

SanDisk-review-1Digitale data is een belangrijk onderdeel geworden van het dagelijkse leven. Of het nou gaat om zakelijke bestanden van IT-bedrijven of de vakantiefoto’s op je smartphone, vrijwel niemand kan meer zonder digitale informatie. Het gebruik van smartphones is hier het duidelijkste voorbeeld van. Mensen gebruiken de smartphone letterlijk elke dag voor het aanmaken van nieuwe data, zoals het maken van een leuke foto, het installeren van een nieuw spelletje, het schrijven van een belangrijke mail of het bewerken van een zakelijk document. Het kan enorm vervelend zijn als je deze informatie kwijtraakt. Daarom is het belangrijk om je digitale data te beschermen. Dit is waar SanDisk bij kan helpen.

Wij hebben de afgelopen weken meerdere SanDisk producten getest waarmee je het beste uit je smartphone kunt halen. Het gaat om een Extreme microSDXC 128GB microSD-kaart, een MobileMate USB3.0 reader en een 16GB USB Type-C drive. Al deze producten focussen zich op de data van je smartphone.

We kijken eerst even naar de microSD-kaart, aangezien dit voor smartphone-gebruikers, na een hoesje, waarschijnlijk de meest gebruikte accessoire is. Als consument gebruiken we namelijk steeds meer data, waardoor de vraag naar meer opslagruimte blijft groeien. Zo zijn mooi vormgegeven spellen tegenwoordig al snel meerdere gigabyte groot en plaatsen fabrikanten steeds betere camera’s in hun smartphones, waardoor het formaat van een gemaakt foto blijft groeien. Wij als consument maken soms wel duizenden foto’s, waardoor het opslagruimte op de smartphone snel vol raakt. Gelukkig beschikken de meeste smartphones over een microSD-kaart-aansluiting. Hierdoor is het mogelijk om relatief goedkoop meer opslagruimte toe te voegen aan je toestel. Na het plaatsen van een microSD-kaart kun je in de camera-app op je smartphone vervolgens instellen om gemaakte foto’s voortaan op te slaan op dit microSD-kaartje. De SD-kaartjes van SanDisk zijn razendsnel, waardoor je geen vertragingen zult ervaren, zelfs niet wanneer je 4K-opnames maakt.

SanDisk-review-5

SanDisk heeft flinke collectie microSD-kaartjes met verschillende capaciteit en schrijfsnelheden. Hierdoor is er voor elk budget wel een optie. De Extreme microSDXC heeft een leessnelheid van 160 MB/s en een schrijfsnelheid van 90 MB/s. Hierdoor is dit microSD-kaartje ideaal voor actie-camera’s of drones die in 4K-resolutie video’s maakt, maar natuurlijk ook voor smartphones. De microSD-kaartjes van SanDisk komen overigens met een SD-kaart adaptor. Dit is een adaptor in de vorm van een SD-kaart waarin je de microSD-kaart kunt plaatsen. Dit is handig wanneer je de microSD-kaart bijvoorbeeld wilt plaatsen in een compact-camera of DSLR, die doorgaans alleen een aansluiting voor de grotere SD-kaart hebben. Ook is dit handig voor laptop-gebruikers. Er zijn namelijk niet veel laptops die beschikken over een microSD-kaart slot, maar sommige laptops beschikken wel over een aansluiting voor een reguliere SD-kaart.

SanDisk-review-2

Als je eenmaal een microSD-kaartje hebt uitgekozen die aan jouw wensen voldoet is het handig om ook een MobileMate USB3.0 reader aan te schaffen. De MobileMate USB3.0 reader is een accessoire die het eenvoudig maakt om bestanden op je microSD-kaart over te zetten naar je laptop of computer. De reader lijkt op een kleine usb-stick, maar in dit geval zonder opslagruimte. Achterop zit echter een klein gleufje waarin je een microSD-kaart kunt plaatsen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld eenvoudig een back-up maken van alle foto’s die je hebt gemaakt met je smartphone. Je haalt de microSD-kaart uit je smartphone, plaatst het kaartje in de MobileMate USB3.0 reader en vervolgens druk je de reader in de USB-aansluiting op je laptop of pc. Uiteraard werkt het ook andersom en kun je bijvoorbeeld films die je op je laptop hebt staan kopiëren naar de microSD-kaart. Op deze manier kun je tijdens lange treinreizen naar een leuke film of serie kijken, zonder dat je hiervoor internet nodig hebt om een film te kunnen streamen.

SanDisk-review-3

De meest opvallende gadget in deze lijst is de USB Type-C drive. Dit is namelijk geen normale usb-stick, maar een usb-stick met een USB-C-aansluiting. De USB Type-C drive is dus niet gemaakt voor de gemiddelde laptop-gebruiker, maar voor mensen die bijna alles doen via hun smartphone. Denk hierbij aan mensen die onderweg veel zakelijke handelingen doen en de belangrijke gegevens aan het einde van de dag op een veilige plek willen opslaan. Er bestaat namelijk altijd een kans dat je smartphone breekt of dat iemand je smartphone steelt. Dankzij de USB Type-C drive kun je op zo’n moment in ieder geval nog bij je belangrijkste bestanden om deze eventueel terug te plaatsen op een nieuwe smartphone. Niks is erger om al je harde werk te verliezen.

SanDisk-review-4

Uiteraard zijn er manieren om je data automatisch online op te slaan zodat je je bestanden in noodgevallen weer terug kunt halen, en we raden aan om dit ook te doen, maar een tweede back-up op een andere locatie is altijd verstandig. Daarnaast is het in sommige gevallen simpelweg veel sneller en eenvoudiger om even een usb-stick in de oplaadpoort van je smartphone te drukken en je bestanden te kopiëren. Bovendien heb je niet altijd toegang tot het internet om een online back-up te maken.

Een tweede reden om een USB Type-C drive aan te schaffen is de optie om snel bestanden over te zetten tussen verschillende smartphones. Heb je bijvoorbeeld een leuk weekend gehad met je vrienden en heb je veel foto’s gemaakt, dan kopieer je deze foto’s simpelweg naar de USB-C drive zodat je vrienden de foto’s snel kunnen kopiëren. Met een leessnelheid van 130MB/s hoef je niet lang te wachten. Uiteraard werkt de USB-C drive ook met tablets en laptops die beschikken over een USB-C-aansluiting.

Conclusie
Het is erg belangrijk om je data goed te beschermen en op te slaan op betrouwbare externe opslagapparatuur. SanDisk levert de kwaliteit die je hiervoor nodig hebt. Het bedrijf heeft een groot assortiment aan opslagapparatuur, waaronder de producten die we in dit artikel hebben besproken. De microSD-kaart, de USB 3.0 reader en de USB C drive leveren alle drie een snelle lees- en schrijfsnelheid, waardoor je zonder problemen met grote bestanden aan de slag kunt gaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan videobestanden met een 4K-resolutie. De producten werken met alle apparaten die over de juiste aansluiting beschikken. Daarnaast vinden we in het assortiment een ruime keuze aan opslagcapaciteit en schrijfsnelheden, waardoor er ook opties beschikbaar zijn voor mensen met een kleiner budget. Een microSD-kaart of een andere vorm van externe opslag is een must-have als actieve smartphone-gebruiker.

Prijs (In Nederlandse webwinkels)
Extreme microSDXC 128GB microSD-kaart: 40 tot 50 euro, afhankelijk van de webwinkel. SanDisk levert echter al microSD-kaartjes vanaf een tientje, maar deze kaartjes hebben minder opslagruimte en een lagere leessnelheid.
MobileMate USB3.0 reader: Ongeveer 15 euro.
16GB USB Type-C drive: Minder dan 20 euro voor de 16GB drive, maar de drive is beschikbaar met maximaal 128GB opslagruimte.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.