Samsung Heeft Vingerafdrukprobleem Op Galaxy S10 en Note 10 Opgelost

Samsung_Galaxy_Note10+_AuraglowSamsung zou het probleem met de ultrasonische in-display vingerafdrukscanner van de Galaxy S10 en de Galaxy Note 10 hebben opgelost. Het bedrijf rolt hiervoor een software-update uit. Dit heeft het bedrijf bekendgemaakt via de Koreaanse app van het bedrijf.

Onlangs kwam naar buiten dat de in-display ultrasonische vingerafdrukscanners op Samsung-smartphones door een fout iedere vingerafdruk accepteerde bij gebruik van bepaalde screenprotectors. Banken besloten daarom om de vingerafdrukbeveiliging in hun app op Samsung-toestellen uit te schakelen en het werd aangeraden om tijdelijk een andere manier van beveiliging te gebruiken. Samsung liet in een reactie weten op de hoogte te zijn van dit probleem en te werken aan een oplossing.

Waarschijnlijk komt de update met de fix voor de vingerafdrukscanner als eerste binnen in thuisland Zuid-Korea. Daarna zal de update ook in de rest van de wereld worden uitgerold. Je ontvangt een notificatie zodra de update voor jouw toestel klaarstaat. Na het installeren van de update moet het gebruik van screenprotectors weer veilig zijn. Samsung heeft daarnaast zijn excuses aangeboden voor het probleem.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.