Vergelijking Chinese Full-Screen Smartphones

Bluboo-S1Veel Chinese fabrikanten hebben sinds de introductie van de Xiaomi Mix vergelijkbare smartphones geïntroduceerd. Deze toestellen hebben allemaal een ‘Full-Screen’ scherm, oftewel een scherm dat vrijwel de gehele voorkant in beslag neemt. De 4 van de bekendste Chinese Full-Screen smartphones sinds de introductie van de Xiaomi Mix zijn de Doogee Mix, de Bluboo S1,  de Umi Crystal en de vkworld Mix Plus.

In dit korte overzicht zien we de meest belangrijke specificaties van de vier eerder genoemde toestellen.

Naam Scherm Geheugen Vingerafdrukscanner Accu Processor Prijs
Doogee Mix 5.5’’ HD 4G+64G Voorkant 3380mAh P25 $220
Bluboo S1 5.5’’ FHD 4G+64G Voorkant 3500mAh P25 $189
Umi Crystal 5.5’’ FHD 2G+16G Achterkant 2650mAh MT6737 $116
Vkworld Mix Plus 5.5’’ HD 3G+32G Achterkant 2850mAh MT6737 $109

Zoals we in het tabel kunnen zien hebben alle vier de toestellen een 5,5-inch scherm. Wel hebben de Bluboo S1 en de Umi Crystal een hogere ‘Full-HD’ resolutie. De Vkworld Mix Plus is de enige met 2,5D-glas aan zowel de voorkant als aan de achterkant. De Vkworld Mix Plus is ook voorzien van een technologie om de saturatie, contrast en helderheid van het scherm te verbeteren.

We zien verder dat de Doogee Mix en de Bluboo S1 het meeste werkgeheugen en opslagruimte hebben. Ook zijn beide toestellen uitgerust met een MTK Helio P25-processor. De Helio P25 is krachtiger dan de MTK6737, maar verbruikt ook meer energie.

Alle vier toestellen beschikken over een vingerafdrukscanner, het enige verschil is de locatie. Sommige gebruikers hebben de vingerafdrukscanner liever aan de voorkant, terwijl andere gebruikers de vingerafdrukscanner liever aan de achterkant zien. Dit is een kwestie van persoonlijke smaak.

Vkworld-Mix-Plus

De smartphone-camera is ook een belangrijk punt om te bepalen welk toestel je wilt aanschaffen. De Doogee Mix en de Bluboo S1 hebben beide een 16 megapixel dual-camera aan de achterzijde en een 8 megapixel camera aan de voorzijde. De Umi Crystal heeft een 13 megapixel dual-camera en een 5 megapixel selfie-camera. De Vkworld Mix Plus is de enige smartphone zonder een dual-camera, maar er zijn wel functies om bijvoorbeeld de bokeh aan te passen.

We zijn nu aangekomen bij het belangrijkste punt, de prijs. We zien dat de prijzen variëren van $109 tot $220. Dit is een redelijk groot verschil. De Doogee Mix en Bluboo S1 zijn overduidelijk de krachtigste toestellen in deze lijst, maar hiervoor betaal je wel wat meer. De Doogee Mix kost namelijk $220 en de Bluboo S1 kost $189. De Umi Crystal is voor de meeste mensen waarschijnlijk niet de eerste keuze, vanwege de 2GB werkgeheugen en 16GB opslagruimte. Met een prijs van $116 is de smartphone echter wel aantrekkelijk geprijsd. De Vkworld Mix Plus is echter nog een stukje aantrekkelijker. Deze smartphone kost namelijk slechts $109 terwijl de Vkworld Mix Plus is uitgerust met 3GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte.

Zijn jullie van plan om een vrijwel randloze smartphone aan te schaffen? Zo ja, welke is jullie favoriet?

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.