iPhone 8 en iPhone X Officieel Geïntroduceerd

Apple iPhone XApple heeft zojuist drie nieuwe iPhones geïntroduceerd, waaronder de opmerkelijke iPhone X. De iPhone X is de eerste iPhone met een OLED-scherm, dat vrijwel de gehele voorkant in beslag neemt. De iPhone X krijgt echter een zeer hoge adviesprijs met zich mee.

Om het 10 jarig bestaan van de iPhone te vieren heeft Apple de iPhone X geïntroduceerd. De nieuwste iPhone beschikt over een 5,8-inch scherm met een resolutie van 2436 x 1125 pixels. Dit scherm heeft aan de zijkanten een 4,3mm bezel. Ter vergelijking, de Galaxy S8 heeft een bezel van slechts 1,83mm. Aan de boven- en onderkant zijn de bezels echter te vergelijken met die van de Xiaomi Mi Mix 2.

De iPhone X heeft een waterdichte behuizing (IP67) en beschikt niet langer over een thuisknop en vingerafdrukscanner (Touch ID). De iPhone X maakt inplaats van Touch ID nu gebruik van de gezichtsherkenningstechnologie Face ID. Face ID kan dankzij verschillende sensoren het gezicht van de gebruiker scannen om de iPhone X vervolgens te ontgrendelen. Tijdens de officieel presentatie van de smartphone lukte dit echter niet. De beurs reageerde gelijk negatief op deze blunder.

iPhone X oplader

Aan de achterkant zit een 12 megapixel dual-camera met een f/1.8 en f/2.4-lens voor optische zoom. Ook is er ondersteuning voor draadloos opladen (Qi) en gaat de accu twee uur langer mee dan die van de iPhone 7. Het grootste nadeel van de iPhone X is het prijskaartje. De goedkoopste uitvoering met 64GB opslagruimte krijgt namelijk een adviesprijs mee van maar liefst  1159 euro. De uitvoering met 256GB opslagruimte kost zelfs 1329 euro. Pre-orders kunnen worden geplaatst vanaf 27 oktober.

De iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn verbeterde versies van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. De iPhone 8 kost 809 euro (64GB) of 979 euro (256GB). De iPhone 8 Plus kost 919 euro (64GB) of 1089 euro (256GB).

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.