HTC U11+ En HTC U11 Life Officieel Aangekondigd

HTC U11+ PlusHTC heeft zojuist twee nieuwe smartphones geïntroduceerd, de high-end HTC U11+ en de Android One-smartphone HTC U11 Life. Beide toestellen draaien op Android 8.0 (Oreo) en zullen later dit jaar in Nederland op de markt verschijnen.

HTC U11+
De HTC U11+ is waarschijnlijk de meest interessante smartphone van de twee, althans als we kijken naar de specificaties. De smartphone beschikt namelijk over een 6-inch scherm met een QHD-resolutie en een 18:9 beeldverhouding, een knijpgevoelige Edge Sense-frame, een Snapdragon 835-processor, 6GB werkgeheugen, 128GB opslagruimte, een 12 megapixel camera, een 3930 mAh accu en dualSIM-ondersteuning. De HTC U11+ heeft een glazen behuizing die waterdicht is (IP68).

De zwarte uitvoering van de HTC U11+ zal halverwege december op de markt verschijnen voor een adviesprijs van 799 euro. Later komt ook een uitvoering met een semitransparante achterkant op de markt.

HTC U11 Life
De HTC U11 Life is met een adviesprijs van 349 euro een stuk aantrekkelijker geprijsd. Hiervoor krijg je een smartphone met een 5,2-inch scherm en een Full HD-resolutie, een Snapdragon 630-processor, 3GB werkgeheugen, 32GB opslagruimte dat kan worden uitgebreid met een microSD-kaart, een 16 megapixel camera aan de achterkant, een 16 megapixel camera aan de voorkant en net als de duurdere variant een knijpbare Edge Sense behuizing. Bij beide toestellen ontbreekt een 3.5mm headphone jack.

HTC-U11-Life

In tegenstelling tot de HTC U11+ draait de HTC U11 Life niet op Android met de HTC’s Sense-schil. De HTC U11 Life is namelijk HTC’s eerste Android One-smartphone, oftewel een smartphone die draait op stock-Android zonder aanpassingen of extra apps. Android One-smartphones krijgen als eerste de laatste Android-updates.

De HTC U11 Life komt halverwege november op de markt in de kleuren zwart en blauw.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.