OnePlus-smartphones Krijgen Android 8.1 Zonder Project Treble

OnePlus-LogoOnePlus heeft aangegeven dat de OnePlus 3, 3T, 5 en 5T wel een update naar Android 8.1 ontvangen, maar dat de toestellen geen ondersteuning krijgen voor Project Treble. Project Treble zorgt ervoor dat het maken van updates een stuk minder tijd kost voor fabrikanten.

Google heeft Android Oreo opgesplitst in twee delen die los van elkaar werken. Eén gedeelte waarbij chip-fabrikanten de chips geschikt maken voor de nieuwste Android-update, en één gedeelte voor de smartphonefabrikanten. Deze splitsing heet Project Treble en zorgt ervoor dat het maken van updates een stuk minder tijd kost.

Project Treble is aanwezig op alle smartphones die uit de doos op Android Oreo draaien, maar Google verplicht fabrikanten niet om oudere toestellen die een Oreo-update ontvangen ook te voorzien van Project Treble. Tijdens een AMA-sessie (Ask Me Anything) op het OnePlus-forum heeft de fabrikant aangegeven dat de OnePlus 3, de OnePlus 3T, de OnePlus 5 en de OnePlus 5T allemaal een update naar Android 8.1 krijgen, maar dat Project Treble niet aanwezig zal zijn.

OnePlus heeft niet aangegeven waarom Project Treble niet zal worden toegevoegd. Het toevoegen van Project Treble neemt veel tijd in beslag en mogelijk is dat de reden. Het betekent wel dat de OnePlus-smartphones niet zijn verzekerd van snellere updates.

Het is nog onduidelijk wanneer OnePlus de Android 8.1-update zal uitrollen.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *