Samsung Brengt Dual-Camera Naar Goedkopere Smartphones

Samsung-Galaxy-Note-8-dual-cameraEen dual-camera in een high-end smartphone is tegenwoordig heel normaal, maar in goedkopere smartphones zien we meestel nog gewoon een enkele camera. Daar komt in de toekomst echter verandering in. Samsung Electronics heeft namelijk een camerasysteem ontwikkeld die uit twee lenzen bestaat, maar een stuk voordeliger is.

De Samsung Galaxy Note 8 is de eerste smartphone van de Zuid-Koreaanse fabrikant die is uitgerust met een dual-camera. Wil je een Samsung-toestel met dual-camera, dan moet je dus flink in de buidel grijpen. Samsung heeft later nog wel de Galaxy A8 (2018) met dual-selfie-camera geïntroduceerd, maar ook dit toestel kost nog 499 euro.

Samsung heeft daarom gezocht naar een goedkopere oplossing voor een dual-camera. Via een persbericht heeft Samsung laten weten dat dit gelukt is. De nieuwe ISOCELL Dual Sensor maakt gebruik van een verbeterde algoritme. Ook heeft slechts één van de twee camera’s een Image Signal Processor (ISP) nodig. Hierdoor heeft de camera een minder krachtige processor nodig en is de camera een stuk betaalbaarder. Samsung heeft een dual-camera met een 13- en 5-megapixel lens gemaakt en een dual-camera met twee 8 megapixel lenzen. Beide dual-camera’s maken betere foto’s bij weinig licht.

Samsung heeft nog niet bekendgemaakt wanneer de fabrikant de eerste mid-range smartphone met dual-camera zal introduceren. Het is goed mogelijk dat toestellen in de J-serie later een dual-camera krijgen. Ook kunnen andere fabrikanten die interesse hebben in Samsung’s dual-camera-setup aankloppen bij de fabrikant.

via [gsminfo]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.