Samsung’s Omzet Is Afgelopen Kwartaal Gehalveerd

Samsung LogoSamsung heeft de cijfers van het tweede kwartaal van 2019 bekendgemaakt en de cijfers zien er niet goed uit. De omzet van de Zuid-Koreaanse fabrikant is namelijk gehalveerd. Deze daling is onder andere te danken aan de dalende prijzen van chips en twee verschillende handelsoorlogen die een impact hebben op Samsung.

Samsung is meer dan alleen een smartphonefabrikant. Zo is het bedrijf een erg belangrijke speler op de chipmarkt. Er is momenteel echter een overaanbod van chips, waardoor de prijzen enorm zijn gedaald. Dit heeft een flinke impact op Samsung. De omzet uit chipverkoop daalde namelijk met 71 procent. De totale omzet van Samsung daalde met 56 procent. Volgens Samsung zijn de slechte cijfers te danken aan de handelsoorlogen tussen China en de VS en Zuid-Korea en Japan. Zo zorgen de handelsrestricties van Japan bijvoorbeeld voor een vertraagde productie van de Galaxy Note 10.

Ook de smartphoneverkoop daalde, wat resulteerde in een omzetdaling van 42 procent ten opzichte van het tweede kwartaal vorig jaar. De tegenvallende cijfers van de smartphonetak heeft volgens Samsung te maken met de dalende verkoop van high-end toestellen en een hogere uitgave aan marketing. Samsung verwacht dat de omzet weer zal groeien na de lancering van de Galaxy Fold en de Galaxy Note 10-serie.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.