“Huawei Mate X Krijgt Kirin 990-processor Met Ondersteuning Voor 60fps 4K-video’s”

huawei-mate-xHuawei’s aankomende opvouwbare smartphone, de Mate X, beschikt over een Kirin 990-processor. Deze chipset heeft onder andere ondersteuning voor 4K video met 60fps.

De lancering van de Mate X heeft vertraging opgelopen, omdat de fabrikant wat wijzigingen wilde doorvoeren om problemen bij de lancering te voorkomen. Huawei heeft de Mate X niet alleen aan de buitenkant aangepast, maar ook de interne hardware een upgrade gegeven. Zo beschikt de Mate X nu over een Kirin 990-processor, een nieuwe high-end chipset van de fabrikant die gebruikmaakt van TSMC’s vernieuwde EUV 7 nanometer bakproces. De processor is in staat om 4K-video’s met 60 frames per seconden op te nemen. Bij de voorganger van de Kirin 990 was 60fps alleen beschikbaar voor de Full HD-resolutie.

Verder zou Huawei de Mate X uitrusten met een aangepaste sensor van de P30 Pro die door het gebruik van de kleur geel meer licht doorlaat en ook in onderbelichte omstandigheden sterk presteert. Vermoedelijk krijgt de smartphone dezelfde telelens met 5X optische zoom.

Het is nog steeds niet duidelijk wanneer de Mate X in de Benelux op de markt zal verschijnen, maar waarschijnlijk moeten we in ieder geval tot het einde van dit jaar wachten.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.