Samsung Galaxy S5: Geruchtenmolen

Samsung-Galaxy-S5-concept
Van 24 tot 27 februari wordt in Barcelona het Mobile World Congress gehouden. Daar zal Samsung de nieuwe S5 dan eindelijk presenteren. Wanneer zo’n telefoongigant op het punt staat een nieuwe smartphone aan te kondigen, gaat de geruchtenmolen op internet op volle toeren draaien. De bronnen achter die geruchten zijn doorgaans verrassend betrouwbaar: zo kan de fabrikant van het chassis van de nieuwe telefoon per ongeluk zijn mond voorbij praten en gebeurt het ook wel eens dat een medewerker van de productielijn tussen neus en lippen door gevoelige informatie vrijgeeft. Bij de Samsung Galaxy S5 gaat dat net zo. Hieronder staan de vijf meest plausibele geruchten op een rij.

Het chassis
Samsung behoort tot de fabrikanten van mobiele telefoons die nog gebruikmaken van een plastic chassis. Daar is in principe niets mis mee, maar wie ooit bijvoorbeeld eens een iPhone in zijn handen heeft gehad, weet dat metaal veel strakker en robuuster aanvoelt dan plastic. De geruchten gaan dan ook dat Samsung nu eindelijk het plastic achter zich laat en de Galaxy S5 zal voorzien van een volledig metalen chassis. Patent Bolt, een website die nauwlettend nieuwe aanvragen op patenten in de gaten houdt, heeft een document opgesnord waarin Samsung een metalen chassis voor een nieuwe telefoon patenteert.
 Uit weer een andere bron kan worden opgemaakt dat er twee versies van de telefoon worden aangeboden: eentje met een plastic chassis en een duurdere premiumversie met een metalen chassis.

Vingerafdrukscanner in home-knop
Volgens de laatste geruchten op SamMobile zal de Samsung Galaxy S5 een vingerafdrukscanner bezitten en zal deze geïmplementeerd zijn in de home button, zoals ook bij de iPhone 5s. Eerdere geruchten beweerden dat dit systeem niet in de homebutton geïmplementeerd zou zijn maar geïntegreerd in het hele display van het toestel.

Makkelijk op te poetsen
Mocht je op de fiets in de regen een Samsung Galaxy S5 per ongeluk uit je handen laten vallen, dan hoef je je geen zorgen te maken. Naar verluidt is de telefoon volledig waterdicht en stofvrij. Dat is op te maken uit een afbeelding die onlangs op Twitter is geplaatst. Op de afbeelding zie je een telefoon die in het water lijkt te vallen. Dat kan natuurlijk een nietszeggende afbeelding zijn, maar dat zou een nogal ongewone marketingstunt zijn. Het is vrijwel zeker dat je de telefoon gewoon onder de kraan kunt afspoelen. 

Samsung-Galaxy-S5-Waterdicht

Camera
De camera is niet voor iedereen even belangrijk, maar een telefoon anno 2014 moet hoe dan ook scherpe, sprankelende foto’s kunnen maken. Eerder deze week stonden specificaties kort op website van Typhone waarbij ook aangegeven werd dat de Samsung Galaxy S5 uitgerust zou zijn met een camera van 16 MP. De camera aan de voorkant krijgt 2 MP toebedeeld. Het is nog niet duidelijk of de telefoon met OIS-software wordt uitgerust.

Galaxy-S5-Typhone

Onder de motorkap

Het vermoedelijke besturingssysteem is weinig verrassend: Android 4.4 KitKat. Onder de motorkap vinden we ofwel een Snapdragon 805, ofwel een Exynos 06. Dat laatste zag niemand aankomen. De Exynos kan alle acht cores simultaan inschakelen, wat de prestatie vanzelfsprekend ten goede komt. De schermresolutie is minstens 1080p, waarbij de duurdere S5 waarschijnlijk over een resolutie van 2560 x 1440 beschikt, waardoor het AMOLED-scherm haarscherp en prachtig kleurrijk tot leven komt.

Verbetering
Is de S5 nu daadwerkelijk een revolutionaire smartphone of zijn het vooral toeters en bellen? Dat valt in dit stadium nog moeilijk te zeggen. Wat wel zeker is, is dat de telefoon Samsungs excellente reputatie hoog te houden heeft. De telecomgigant kan het zich eenvoudigweg niet veroorloven om eenheidsworst te ontwikkelen, wat de exclusiviteit en vernieuwingsgerichtheid van de S5 toch enigszins waarborgt.

Nog een paar nachtjes slapen..
Het duurt niet lang meer voordat de S5 daadwerkelijk aan de buitenwereld wordt gepresenteerd en Samsung zo alle geruchten de wereld uit helpt. Naar verwachting is de telefoon medio april in Nederland verkrijgbaar.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.