Swatch Introduceert Horloge Met NFC-chip Voor Draadloos Betalen

Swatch-BellamySwatch heeft in samenwerking met Chinese banken een nieuwe horloge geïntroduceerd, waarmee je draadloos kunt betalen. De horloge heet Swatch Bellamy en heeft een ingebouwde NFC-chip.

Met de analoge klok ziet de Swatch Bellamy er vanaf de buitenkant heel normaal uit. Intern bevind zich echter een NFC-chip. Een NFC-chip is ook aanwezig in bankpassen, waardoor je met je bankpas draadloos kunt betalen bij geschikte terminals. Swatch heeft nog niet aangekondigd hoe je je bankgegevens op de NFC-chip van de Swatch Bellamy kunt plaatsen.

Swatch Bellamy

In China werkt Swatch samen met UnionPay, het betaalkaartenverbond van de banken. Chinese banken zullen deze nieuwe betalingsmogelijkheid vanaf januari 2016 ondersteunen. De Swatch Bellamy zal later ook in Zwitserland en de Verenigde Staten worden gelanceerd. Of en wanneer de horloge in Nederland zal worden verkocht is niet bekend, maar in Nederland zijn de meeste betaalterminals uitgerust met een NFC-scanner waardoor de horloge ook geschikt moet zijn voor de Nederlandse markt.

via [numrush]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *