Avido’s WiBa Maakt Onderweg Draadloos Opladen Mogelijk

Avido-WiBa-draadloze power bankAvido heeft een nieuwe power bank op de markt gebracht. De zogeheten WiBa is echter geen gewone power bank, want met de WiBa kun je je toestellen draadloos opladen. Hierdoor heb je voortaan geen kabels meer nodig.

Draadloos opladen is de toekomst. Geen gedoe meer met tientallen kabels, kabels die alleen op specifieke toestellen werken of goedkope kabels die snel breken. Ook Avido ziet toekomst in draadloos opladen en daarom heeft het bedrijf de WiBa geïntroduceerd. De WiBa is een 5000mAh power bank en is uitgerust met Qi-technologie. Hierdoor is de power bank in staat om apparaten met Qi-ondersteuning draadloos op te laden. Je hoeft enkel je toestel op de power bank te leggen om het laden te starten.

Avido WiBa Qi oplader

Bij de WiBa worden enkele magnetische plaatjes meegeleverd, die je kunt plaatsen op je smartphone. Op deze manier kan de power bank zich hechten aan de telefoon om zo effectiever te laden. De WiBa is vanaf volgens maand verkrijgbaar en kost 99,95 dollar, omgerekend ongeveer 83 euro. Het is nog onduidelijk of de power bank ook in Nederland op de markt zal verschijnen.

Draadloze power banks
Een draadloze power bank is overigens niks nieuws. Zo heeft onder andere de Nederlandse fabrikant Xtorm een power bank in haar assortiment die toestellen draadloos kan opladen. Op de redactie hebben wij hebben de zogeheten Wireless Power Bank 8000 al eens mogen testen. Toch is het interessant om te zien dat meer fabrikanten werken aan apparaten die onze smartphones draadloos kunnen opladen.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.