Stoere en functionele horloges

wearablesEen horloge, een smartwatch, een fitnesstracker of misschien wel een hybride. Steeds meer mensen moeten de keuze maken tussen deze vier wearables, want het is toch wel handig die extra functies. Voorheen waren horloges met extra functies vaak nogal ‘lomp’, maar tegenwoordig kan het een stuk eleganter, luxer en stoerder. In dit artikel kijken we even naar de verschillende soorten wearables.

Smartwatch
Het begon allemaal een aantal jaren geleden met de introductie van de smartwatches van Samsung, Apple en andere grote merken zoals Motorola. Iedereen sprak er over, maar al snel stapten veel mensen toch weer terug naar een normale horloge. De smartwatches waren nog te groot, te duur, en voegden nog te weinig toe als uitbreiding van de smartphone.

smartwatch-apple-samsung

Tegenwoordig zijn de smartwatches een stuk interessanter en zijn ze vaak ook zonder smartphone te gebruiken. Zo zijn onder andere de Apple Watch en de smartwatches van Xiaomi erg populair. De accu gaat nu langer mee, de smartwatches zijn een stuk eleganter en er zijn een hoop nieuwe functies toegevoegd. Nog steeds betaal je vaak veel geld, maar dat hoeft niet altijd dankzij merken als Xiaomi. Zo koop je voor 100 euro tegenwoordig al een zeer mooie smartwatch.

Fitnesstracker
Soms heb je geen smartwatch nodig, omdat je alleen maar je dagelijkse activiteiten wilt bijhouden en de tijd wilt weten. Als dit het geval is is een fitnesstracker de ideale keuze. fitnesstrackers zijn een stuk compacter, een stuk goedkoper en zien er tegenwoordig best mooi uit. Vaak zijn fitnesstrackers langwerpiger en slanker, omdat er geen groot scherm aanwezig is.

fitness-trackers-fitbit-amazfit

Voor nog geen vijf tientjes koop je tegenwoordig een fitnesstracker met waterdichte behuizing, een kleurenscherm, een hartslagmeter, een stappenteller, een slaapmonitor en kleine extraatjes zoals aan timer of misschien wel een muziekspeler. Doordat fitnesstrackers zeer voordelig zijn en lang niet iedereen alle functies van een smartwatch nodig heeft lopen in Nederland tegenwoordig miljoenen mensen rond met een Mi Band of een Fitbit.

Horloge
Uiteraard kiezen heel veel mensen nog steeds voor een klassieke horloge. Een horloge ziet er meestal luxer uit en je hoeft je niet druk te maken over een accu die om de zoveel dagen opnieuw moet worden opgeladen. Ook is een horloge een mode-item, waardoor een hoop mensen meerdere horloges hebben die passen bij bepaalde outfits.

horloges-TW-Steel

Zo kun je degelijke stalen horloges kopen van het Nederlandse horlogemerk TW Steel. Je hebt bij het kopen van een horloge vaak veel meer keuze uit materialen, kleuren en bandjes. Ook gaan horloges over het algemeen een stuk langer mee dan een smartwatch.

Hybride
Wil je graag meer functies, maar heb je geen behoefte aan het dragen van een smartwatch of fitnesstracker, dan kun je kiezen voor een hybride horloge. Hierbij ziet de wearable er op het eerste gezicht gewoon uit als een normale horloge, maar intern zitten toch wat extra functies ingebouwd om bijvoorbeeld je stappen mee bij te houden of je hartslag te meten. Onder andere Nokia heeft horloges met dergelijke functies. Zo draag je gewoon een analoge horloge, maar intern worden zonder dat het opvalt je activiteiten bijgehouden. Via een smartphone-app kun je deze activiteiten bekijken. Er zijn uitvoeringen met een klein schermpje of volledig zonder scherm.

Hybride-Horloges

Wat dragen jullie het meeste? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.