Samsung Smartphones Krijgen In 2014 Ondersteuning Voor Draadloos Laden

Samsung Smartphone draadloos laden
De Zuid-Koreaanse nieuwssite ETNews schrijft dat smartphones van Samsung vanaf volgend jaar ondersteuning krijgen voor draadloos laden met magnetische resonantie. Volgens de site was het al de bedoeling dat de Galaxy S4 deze functie zal moeten krijgen, maar doordat het niet optimaal zal functioneren heeft Samsung de Galaxy S4 gelanceerd zonder deze functie.

Er zijn op dit moment twee verschillende technieken voor draadloos opladen, zo is er WiPower en Qi. WiPower is in staat meerdere apparaten tegelijk op te laden dankzij magnetische resonantie, ook kunnen de smartphones op enige afstand gehouden worden van de oplader. In tegenstelling tot de WiPower techniek is er bij de Qi techniek direct contact vereist en kan er maar één smartphone tegelijk opgeladen worden. Qi is al eerder gebruikt in smartphones, zoals de Lumia 920 en Nexus 4.

Welke techniek Samsung zal gaan gebruiken is nog onbekend, maar als Samsung volgend jaar al toestellen uitbrengt met deze functie zal het hoogst waarschijnlijk eerst worden toegepast in de Galaxy S5.

Via [Tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.