Samsung Zoekt Testers Voor “In-Traffic Reply app”

Samsung-In-Traffic-Reply-appDe Zuid-Koreaanse fabrikant Samsung is opzoek naar 500 testers die de “‘In-Traffic Reply app” willen testen. Deze app moet zorgen voor minder smartphonegebruik in het verkeer.

Veel automobilisten gebruiken ondanks de regels hun smartphone achter het stuur. Voor fietsers is het nog niet verboden om hun smartphone te gebruiken op de fiets, maar ook dit is erg gevaarlijk. Samsung wil daarom samen met de ANWB, RAI vereniging, Veilig Verkeer Nederland, Flitsmeister, de Fietsersbond, Hogeschool Utrecht en het Ministerie van Verkeer en Waterstaat de In-Traffic Reply app uitbrengen.

Voordat Samsung de In-Traffic Reply app uitbrengt wil de fabrikant de app met een testgroep van 500 mensen testen. De In-Traffic Reply app zorgt ervoor dat gebruikers tijdens het rijden niet worden lastiggevallen door notificaties en andere inkomende berichten. De mensen die een bericht sturen ontvangen automatisch een antwoord met de mededeling dat de eigenaar momenteel aan het rijden is en daardoor pas later kan reageren. Met behulp van sensoren en GPS kan de app detecteren of de eigenaar deelneemt aan het verkeer. Mocht je deelnemen aan het openbaar vervoer of ben je een passagier, dan kun je de app altijd deactiveren.

via [gsmhelpdesk]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.