Dubieuze “Samsung-app” Uit De Play Store Gehaald

Google-Play-StoreEen aantal dagen geleden schreven wij over de dubieuze app die gebruikers tegen betaling Samsung-updates laat downloaden. Ondanks dat de app vrijwel geen meerwaarde biedt is de app wel meer dan 10 miljoen keer gedownload. The Verge schrijft nu echter dat Google de app uit de Play Store heeft gehaald.

De app “Updates for Samsung” laat gebruikers tegen een betaling van 35 dollar per jaar de nieuwste firmwareupdates downloaden voor hun toestel. Dit terwijl de updates gewoon gratis te downloaden zijn via het optiemenu van Samsung-smartphones. Blijkbaar zijn veel mensen hier niet van op de hoogte of gaan ze er van uit dat “Updates for Samsung” een officiële app van Samsung is, aangezien de app vele miljoenen keren gedownload is. Het is echter onduidelijk hoeveel mensen daadwerkelijk hebben betaald voor de dienst.

Nadat verschillende media schreven over de dubieuze app heeft Google de app uit de Play Store gehaald. Google geeft aan dat de app de regels heeft overtreden, maar details heeft het bedrijf niet gegeven.

Ontwikkelaar Updato verdedigde de app eerder door de app “gemak voor de gebruiker” te noemen. Updates for Samsung heeft maar liefst zes jaar in de Play Store gestaan.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.