Google werkt aan eigen screen unlocker

Apple heeft in de verschillende patentzaken tegen Samsung en Motorola een sterke troef in handen en dat is de manier waarop de telefoon wordt ontgrendeld, de slide-to-unlock technologie. Om te voorkomen dat er nog meer smartphonefabrikanten die van Android gebruik maken worden aangeklaagd, heeft Google een patent ingediend voor een nieuwe manier om je scherm te ontgrendelen. Die is niet alleen geschikt voor smartphones of tablets, maar ook voor laptops en computers.

De toepassing heet ‘Input to locked computing device’ en omvat meerdere manieren om een scherm te unlocken. Die kunnen door de gebruiker zelf worden ingesteld. Een manier is dat de gebruiker een app naar een bepaald gebied sleept waarop de app opstart. Ook zou het mogelijk moeten worden om apps met de stem te activeren.

Het is nog niet bekend wanneer deze nieuwe functie beschikbaar wordt. Dat kan met een update voor Ice Cream Sandwich zijn of tegelijkertijd met Android 5.0 of Jelly Bean.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.