Lenovo Lanceert Tablet Met Drukgevoelig Toetsenbord

lenovo yoga bookDe Chinese fabrikant Lenovo heeft tijdens de IFA-beurs een tablet gelanceerd die is voorzien van een drukgevoelig toetsenbord. De tablet komt op de markt onder de naam Yoga Book en consumenten hebben de keuze tussen een Android-uitvoering en een Windows-uitvoering.

De Yoga Book is voorzien van een 10,1-inch touchscreen met een resolutie van 1920 x 1200 pixels. Met scharnieren zit er een soort touchpad vast aan de tablet. Deze touchpad heet Create Pad en kan worden gebruikt als toetsenbord, maar ook als tekentablet. De gebruiker kan met een druk op de knop wisselen tussen een toetsenbord dat middels verlichting zal worden getoond, of een tekenoppervlak.

Doordat het toetsenbord geen echte toetsen heeft moeten gebruikers wel even oefenen om te leren typen op de Create Pad. Volgens Lenovo heeft een gemiddelde gebruiker van rond de 25 hier ongeveer veertig minuten voor nodig. Oudere gebruikers moeten mogelijk enkele uren oefenen voordat ze net zo snel kunnen typen als op een fysiek toetsenbord.

lenovo yoga book schrijven

Naast het 10,1-inch scherm en de Create Pad beschikt de Yoga Book over een Intel Atom x5- Z8550-processor, 4GB werkgeheugen, 64GB opslagruimte, een 8 megapixel camera aan de achterkant en een 2 megapixel camera aan de voorkant.

De uitvoering met Android 6.0 (Marshmallow) gaat vanaf oktober over de toonbank voor 499 euro. De Windows 10 uitvoering kost 599 euro.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *