Accessoirebedrijf Spigen Klaagt Essential Aan Vanwege Merknaam Essential

Essential-PhoneEen aantal dagen geleden introduceerde Android-oprichter Andy Rubin de Essential Phone. Deze mooie smartphone met zeer dunne randen rondom het scherm zou deze maand al op de markt moeten verschijnen, maar het bedrijf Spigen heeft nu een aanklacht tegen Essential ingediend omdat het woord Essential al door Spigen is geclaimd.

Spigen is een bedrijf dat smartphone-accessoires zoals hoesjes en koptelefoons maakt onder de naam ‘Essential’. Spigen heeft sinds augustus 2016 de rechten voor het gebruik van deze naam. Het nieuwe bedrijf Essential zou hiervan op de hoogte moeten zijn, aangezien het bedrijf twee aanvragen heeft gedaan om de naam Essential of Essential Groups te mogen gebruiken. Beide aanvragen zijn afgekeurd.

Toch hebben Andy Rubin en zijn collega’s besloten om de naam Essential te gebruiken. Daarom heeft Spigen nu een aanklacht tegen Essential ingediend. Pigen wil dat Essential hun naam niet meer gebruikt. In een statement laat Essential weten dat dergelijke dreigbrieven vaker voorkomen in deze sector. Volgens Essential doen ze niks fout en zullen ze een gepast antwoord geven.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.