Android Game BalloonPop2 Steelt en Verkoopt Whatsapp Gesprekken

whatsapp-record
Gister schreven we nog over een simpele Android zaklamp applicatie dat gebruikers gegevens steelt om vervolgens door te verkopen aan advertentiebedrijven. Vandaag is er nieuws over een andere Android applicatie dat Whatsapp-chatlogs steelt doorverkoopt.

Het Android spel genaamd “BalloonPop2” bevat malware dat de Whatsapp gesprekken opslaat en verzend naar de makers van het spel. Het unieke aan deze malware is dat gebruikers hun eigen chatlogs online kunnen nazoeken op de site Whatsappcopy.com, waardoor de makers beweren dat ze slechts een backup-service voor WhatsApp hebben gemaakt. Google gelooft dit uiteraard niet en heeft het spel verwijderd uit de Play Store. Beveiligingsonderzoeker Graham Cluley zegt dat de maker van de malware de Whatsapp-chatlogs doorverkoopt aan derden.

Het gaat hier om een vrij nutteloos spelletje dat door weinig mensen is gedownload, maar het laat wel zien dat het vrij eenvoudig is om WhatsApp gesprekken te stelen. Mogelijk is dit een les voor WhatsApp om de chat applicatie beter te beveiligen.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.