Rondlopen in het Amsterdam van Anne Frank

In Google Play staat vanaf vandaag de app Anne’s Amsterdam. Hiermee is het mogelijk om door het Amsterdam te lopen in de tijd van Anne Frank in de Tweede Wereldoorlog. De app bevat verhalen, foto’s en video’s die je als het ware moet ‘unlocken’ door naar de betreffende plek in Amsterdam te gaan. Aan de hand van GPS leidt Anne’s Amsterdam je door Amsterdam naar 30 plekken die een belangrijke rol hebben gespeeld in het leven van het ondergedoken meisje.

Bij de 30 plekken in de hoofdstad verzamel je de foto’s, video’s en verhalen die bij iedere plek horen. Op een lijst is te zien welke je nog niet hebt en welke al wel. Op de kaart is te zien hoe je op de verschillende plekken kunt komen. Zo krijg je op het Merwedeplein beelden te zien van Anne en haar vriendinnen. Op het Rokin zijn er beelden van de Duitse troepen.

Anne’s Amsterdam heeft Android 2.2 of hoger nodig en is gratis te vinden in Google Play. Klik hier om de app te downloaden.

Bron: Parool

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.