Essential Aangeklaagd Vanwege Gestolen Handelsgeheimen

Essential-PhoneAndy Rubin, de medeoprichter van Android, heeft eerder dit jaar het bedrijf Essential opgestart en de Essential Phone geïntroduceerd. Het bedrijf is nu echter aangeklaagd, omdat Essential ontwerpen van een chip gestolen zou hebben.

Persbureau Reuters schrijft dat het bedrijf Keyssa Inc Essential ervan beschuldigt handelsgeheimen gestolen te hebben. Keyssa is een bedrijf dat al sinds 2009 werkt aan een mobiele chip die het mogelijk maakt om grote hoeveelheden data te versturen zonder draden of wifi-verbinding.

Essential Phone

In mei introduceerde Essential de Essential Phone, die vooral opvalt vanwege het simpele ontwerp, het scherm met zeer dunne schermranden en de mogelijkheid om de smartphone uit te breiden met hardware-modules. Ook is de Essential Phone uitgerust met high-end specificaties en vrijwel stock-Android.

essential-phone

Het is mogelijk om de Essential Phone uit te breiden met een 360 graden camera-module, die zonder draad en wifi-verbinding te besturen is met de smartphone. Keyssa claimt dat voor deze draadloze connector ontwerpen van Keyssa gebruikt zijn.

Keyssa werkt onder andere met Samsung en Foxconn-moederbedrijf Hon Hai, die de technologie van Keyssa een nieuwe standaard wilden maken. Keyssa heeft ook met Essential gewerkt aan een chip, maar na 10 maanden werd deze samenwerking stopgezet.

Essential ging vervolgens een samenwerking aan met SiBEAM, een concurrent van Keyssa. Essential en SiBEAM hebben vervolgens een chip ontworpen met soortgelijke functies als die van Keyssa. Keyssa beschuldigt Essential nu van diefstal van handelsgeheimen.

Onder andere de ontwerpen voor de antenne in de chip en de manier waarop de telefoons in de fabriek gecontroleerd worden zouden gestolen zijn. Essential zou de kennis die het bedrijf tijdens de tien maanden durende samenwerking opdeed hebben gebruikt.

Keyssa heeft geen compensatie gekregen voor Essentials gebruik van deze kennis en technologie,” aldus Keyssa. “We gaan hier achteraan, omdat onze pogingen dit samen met Essential op te lossen onsuccesvol zijn geweest.” Essential heeft nog niet gereageerd omdat het bedrijf nog geen officiële aanklacht heeft ontvangen.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.