Review: Xiaomi Mi Speaker vs Mi Speaker Mini vs Mi Speaker Cannon

Xiaomi-Mi-Speakers-Review-1Xiaomi heeft de afgelopen jaren verschillende speakers op de markt gebracht. Zo hebben wij vorige maand al een review geschreven over de Mi Speaker Mini, maar in de tussentijd hebben wij twee nieuwe speakers van Xiaomi getest. In deze review vergelijken wij de Mi Speaker Mini met de twee andere Xiaomi Mi speakers.

In deze review kijken we zowel naar de Mi Speaker Mini, als de originele Mi Speaker en de Mi Speaker Cannon. De Mini is de kleinste, de Cannon is iets groter en de standaard Mi Speaker is de grootste. De prijs van de speakers loopt op in dezelfde volgorde. De speakers zijn in veel verschillende kleuren verkrijgbaar, maar voor deze vergelijking hebben wij de zilveren “Mini”, de zwarte “Cannon” en de gouden “Original Mi Speaker” ontvangen. We gaan de speakers één voor één bij langs.

Xiaomi Mi Speaker Mini
Vorige maand hebben wij een review geschreven over de Mi Speaker Mini, een kleine metalen speaker zonder enige poespas. Je kunt de volledige review hier lezen, maar we vatten het nogmaals even kort samen. Aan de onderkant van de Mi Speaker Mini vinden we de aan-uit knop en een rubberen zool voor extra grip. Aan de zijkant zit de microfoon waardoor het mogelijk is om de speaker als speakerphone te gebruiken.

Xiaomi-Mi-Speaker-review

Het metalen design is zeer elegant en de speaker voelt erg degelijk aan. Via Bluetooth 4.0 maakt de speaker verbinding met een smartphone, wat overigens zeer snel en simpel werkt. De maximale afstand is 5 meter en de accu gaat ongeveer 4 uur mee op één acculading. Voor de prijs en het formaat van de speaker krijg je zeer degelijk geluid. Je kunt de Xiaomi Mi Speaker Mini hier aanschaffen voor slechts €9.94.

Xiaomi Mi Speaker Cannon
Xiaomi heeft de Mi Speaker Cannon uitgebracht voor de mensen die opzoek zijn naar iets meer volume en iets meer luxe. De speaker maakt gebruiker van de nieuwe Bluetooth 4.1 technologie en maakt net zo eenvoudig verbinding met je smartphone als de Mi Speaker Mini. Het is grappig dat de speaker bij het verbinden of het verbreken van de Bluetooth-verbinding in het Chinees terugpraat.

Xiaomi-Mi-Speaker-Cannon-1

De Cannon is ongeveer drie keer zo groot als de Mini, maar is met een formaat van 60.0mm x 60.0mm x 93.3mm nog steeds erg compact. De speaker heeft net als de Mini een metalen behuizing en een rubberen onderkant zodat de speaker degelijk aanvoelt en goed op zijn plek blijft staan. De bovenkant van de speaker is draaibaar. Met deze “ring” kun je het geluidsniveau wijzigen door te draaien, maar ook de speaker aan of uit schakelen door op deze ring te drukken. In de verpakking van de speaker zit een rubberen ring waarmee je de draairing enigszins kunt fixeren, zodat je de Mi Cannon niet per ongeluk uitschakelt of het volume verdraait bij het verplaatsen van de speaker.

Xiaomi-Mi-Speaker-Cannon-2

De Cannon heeft een ingebouwde microfoon en een bereik van ongeveer 10 meter. Dat is twee keer zo’n groot bereik als de Mi Speaker Mini. De speaker krijgt zijn energie van een 1200mAh accu, die goed is voor ongeveer 7 uur speeltijd. Het volledig opladen van de accu duurt ongeveer 3 uur.

De Xiaomi Mi Speaker Cannon produceert een degelijke volume en een redelijk zuiver geluid voor het formaat van de speaker. De accuduur en het bereik zijn prima en de bediening is zeer eenvoudig. De Xiaomi Mi Speaker Cannon is hier verkrijgbaar voor €22.40.

“Original” Xiaomi Mi Speaker
De Original Mi Speaker is de grootste en duurste van de drie speakers. De speaker meet 16.80 x 2.45 x 5.80 cm en weegt 209 gram. Dat is overigens iets minder zwaar dan de Mi Speaker Cannon. De speaker kost met een prijskaartje van €31.68 iets meer dan de andere twee speakers, maar hiervoor krijg je wel meer functies.

Original-Xiaomi-Mi-Speaker-review-4

De Original Mi Speaker is verkrijgbaar in de kleuren blauw, goud, oranje, roze en goud. De behuizing bestaat opnieuw uit metaal, waardoor ook deze speaker zeer degelijk aanvoelt. De Original Mi Speaker heeft een grotere speaker grill en levert daardoor een stuk meer volume en een betere bass. Het geluid is ook bij hogere volumes erg zuiver. Ook heeft deze speaker de grootste accu, met een capaciteit van 1500mAh. Dankzij deze capaciteit heeft de speaker een speeltijd van ongeveer 8 uur. De accu is na 2.5 uur aan de lader weer vol.

Original-Xiaomi-Mi-Speaker-review-1

Het bedienen van de speaker is opnieuw zeer eenvoudig. De aan/uit-knop, speel/pauze-knop en de volume knoppen zitten allemaal aan dezelfde kant van de speaker. Een led-verlichting rondom de aan/uit-knop geeft aan of de speaker aan of uit is.

Original-Xiaomi-Mi-Speaker-review-2

Aan de andere kant van de speaker vinden we een Aux In-poort, een usb-poort om de speaker mee op te laden, een microfoon en een microSD-kaart aansluiting. Dankzij deze laatste aansluiting is het mogelijk om je opgeslagen muziek op een microSD-kaart rechtstreeks af te spelen, zonder dat je hiervoor via Bluetooth moet verbinden met een smartphone. Net als bij de Mi Cannon spreekt de speaker in het Chinees terug wanneer je verbinding maakt of de verbinding verbreekt.

Conclusie
Ben je opzoek naar een speaker die je altijd bij je kunt dragen en puur wilt gebruiken voor wat muziek in je eigen kamer, en wil je ook nog eens niet te veel betalen? Dan is de Mi Speaker Mini de ideale speaker.

Heb je behoefte aan iets meer luxe, een groter bereik en een langere accuduur, dan is de Mi Speaker Cannon een aanrader. Ben je echter opzoek naar de speaker met de hoogste volume en de meeste bass, en wil je daar best een tientje meer voor betalen? Dan kies je de originele Mi Speaker. Bovendien is er een aansluiting voor een microSD-kaart aanwezig en heeft de speaker de langste accuduur.

Original-Xiaomi-Mi-Speaker-review

Alle drie de Mi Speakers leveren top-kwaliteit voor de prijs van de speakers. Voor één, twee of drie tientjes koop je de ideale speaker voor jouw behoeften. Wij hebben de details van de drie speakers hieronder nog even op een rijtje gezet.

Xiaomi Mi Speaker Mini
€9.94
Bluetooth 4.0
4 uur speeltijd
microfoon
58 gram
-
champagne goud / grijs / zilver
Xiaomi Mi Speaker Cannon
€22.40
Bluetooth 4.1
7 uur speeltijd
microfoon
260 gram
-
zwart / wit
Xiaomi Mi Speaker Original
€31.68
Bluetooth 4.0
8 uur speeltijd
microfoon
209 gram
microSD-kaart slot
blauw / goud / oranje / roze / rood

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.