Xiaomi Smarthomeproducten Krijgen Google Assistant-Ondersteuning

Xiaomi-Yeelight-Bedside-Lamp-smarthomeDe Chinese fabrikant Xiaomi heeft via Twitter laten weten dat het bedrijf ondersteuning voor Google Assistant zal toevoegen aan verschillende smarthomeproducten. Eén van deze producten is de Mi Bedside Lamp, die je dankzij Google Assistant-ondersteuning via spraakcommando’s aan en uit kunt schakelen.

Xiaomi doet de laatste tijd erg zijn best om Europa te veroveren en wist in een jaar tijd met maar liefst 1000% te groeien op de Europese smartphonemarkt. Momenteel staat de Chinese fabrikant zelfs op de vierde plaats van meest gekochte smartphonemerken in Europa.

Niet alleen de smartphones van Xiaomi zijn erg populair, maar ook de smarthomeproducten die je via je smartphone kunt bedienen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan beveiligingscamera’s, stofzuigers en slimme lampen. Xiaomi heeft nu laten weten dat een aantal van deze producten een update ontvangen waarna het mogelijk zal zijn om met Google Assistant samen te werken. Hierdoor kun je bijvoorbeeld de lampen in je huis uitschakelen via een commando als “Hey Google, turn the lights off“. Xiaomi heeft nog niet bekendgemaakt wanneer de Google Assistant-ondersteuning zal worden uitgerold.

Dit jaar krijgt Google Assistant overigens ook ondersteuning voor de Nederlandse taal, waardoor het nog een stuk eenvoudiger zal worden.

Xiaomi-Yeelight-Bedside-Lamp

De smarthomeproducten van Xiaomi zijn hier verkrijgbaar. De Mi Yeelight Bedside Lamp, waarover wij eerder dit jaar al eens een review hebben geschreven, is nu verkrijgbaar voor €51.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.