Nokia en OPPO Sluiten Deal Voor Gebruik Van Elkaars Patenten

NokiaNokia heeft via een persbericht bekendgemaakt dat het bedrijf een contract heeft afgesloten met OPPO. Dankzij deze deal kunnen beide bedrijven elkaars patenten gebruiken.

Bedrijven vragen constant patenten aan voor technieken die ze hebben bedacht. Op deze manier voorkomt een bedrijf dat andere bedrijven hun techniek namaken en goedkoper op de markt brengen. Sommige bedrijven laten andere bedrijven echter tegen betaling gebruik maken van een patent. Nokia en OPPO hebben geen zin om voor elke patent een deal te sluiten en hebben daarom een licentieovereenkomst getekend voor meerdere patenten.

Nokia heeft niet laten weten om welke patenten het gaat, en het bedrijf is ook niet van plan om deze informatie te delen. Nokia heeft eerder vergelijkbare deals gesloten met Huawei en Xiaomi, waarbij ook niet precies duidelijk is welke patenten zijn gedeeld.

Wanneer we het over Nokia hebben praten we in dit geval niet over HMD Global, het bedrijf die smartphones onder de Nokia-merknaam op de markt brengt. We hebben het over het oorspronkelijke Nokia, een bedrijf op het gebied van netwerken en communicatie. De patenten van Huawei, Xiaomi en OPPO hebben daarom waarschijnlijk met communicatie en netwerktechnieken te maken.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.