Asus-smartphones Uit Nederlandse Winkels Gehaald

ASUS-Zenfone-6-teaserBijna alle smartphones van Asus zijn uit de Nederlandse winkels gehaald. Er is een rechtszaak gaande tussen Asus en Philips, omdat Asus geen licentie wilde betalen voor het chipdesign van Philips.

Asus introduceerde onlangs de interessante Zenfone 6, maar vanwege een uitspraak in een rechtszaak is de smartphone nog niet te vinden in Nederlandse winkels en webwinkels. Philips heeft Asus namelijk aangeklaagd, omdat Asus in veel van zijn toestellen de UMTS- en HSUPA-netwerkchips gebruikt. Deze chips zijn ontworpen door Philips, maar Asus wil hiervoor geen licentiekosten betalen. Asus wilde geen gesprekken voeren met Philips om tot een overeenkomst te komen, waardoor Philips nu naar de rechter is gestapt.

De rechter heeft besloten om de toestellen van Asus uit de winkels te halen. Asus gaat waarschijnlijk in hoger beroep, maar voorlopig zijn veel smartphones van dd fabrikant niet in Nederland verkrijgbaar. Een uitzondering is de Asus ROG Phone, een gaming smartphone van de fabrikant.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *