Huawei Mate 20 Pro Weer Toegevoegd Aan Android Q Bètaprogramma

Huawei-Mate-20-proEerder heeft Google de Huawei Mate 20 Pro uit het bètaprogramma van Android Q gehaald, omdat Amerikaanse bedrijven niet langer meer zaken mogen doen met Huawei. De smartphone is nu echter teruggeplaatst in het bètaprogramma, wat zou betekenen dat de Mate 20 Pro alsnog een update naar Android Q ontvangt.

De Verenigde Staten heeft Huawei op de zogeheten Entity List gezet. Hierdoor mogen Amerikaanse bedrijven geen zaken meer doen met Huawei zonder goedkeuring van de Amerikaanse overheid. Het gevolg hiervan is dat Huawei in de toekomst mogelijk geen Android-licenties meer krijgt van Google en dat Amerikaanse chipfabrikanten geen chips meer mogen leveren aan Huawei. Zonder Android-licenties kan Huawei geen nieuwe updates uitbrengen.

Het ziet er echter naar uit dat de Amerikaanse overheid de regels mogelijk wat gaat versoepelen. De Huawei Mate 20 Pro is namelijk weer toegevoegd aan het nieuwste bètaprogramma voor Android. Gebruikers van de Mate 20 Pro kunnen dus alsnog rekenen op een Android Q-update.

via [tabletsmagazine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.