“Lancering OnePlus 9T Geannuleerd”

Volgens de laatste geruchten is OnePlus niet van plan om dit jaar de OnePlus 9T te lanceren. De annulering zou te maken hebben met het wereldwijde tekort aan chips, waardoor er niet genoeg smartphones gemaakt kunnen worden.

Sinds 2016 brengt OnePlus ieder jaar zowel in het voorjaar als in het najaar een vlaggenschip-smartphone uit. Dit jaar zal dat niet het geval zijn. Volgens de bekende geruchtenverspreider Max Jambor komt er dit jaar namelijk geen OnePlus 9T. Er zijn twee mogelijke redenen voor dit besluit.

Het wereldwijde chiptekort lijkt de meest waarschijnlijke reden voor het schrappen van de OnePlus 9T. Doordat chipfabrikanten hun productie tijdens de pandemie hebben stilgelegd kampen vrijwel alle smartphonefabrikanten met problemen. Nu de productie weer op gang komt bestellen verschillende fabrikanten juist extra veel chips om een einde te maken aan de tekorten. Hierdoor hebben sommige fabrikanten nog steeds niet genoeg chips.

Een andere, minder waarschijnlijke optie, is dat OnePlus de OnePlus 9T wil overslaan om te voorkomen dat er te weinig verschillen zitten tussen de nieuwe modellen. Door te wachten kan OnePlus er voor zorgen dat de OnePlus 10 een duidelijke upgrade is ten opzichte van zijn voorganger.

Ook al is Jambor een betrouwbare en goedgeïnformeerde bron, de oorspronkelijke releasedatum van de OnePlus 9T is nog ver weg. Het kan zijn dat OnePlus voor die tijd met een oplossing komt om alsnog de OnePlus 9T te lanceren.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.