Deze Fabrikanten Gaan Snapdragon 8 Gen 1-processor Gebruiken

Qualcomm heeft deze week zijn nieuwste high-end processor aangekondigd, de Snapdragon 8 Gen 1. De fabrikant heeft ook bekendgemaakt welke bedrijven smartphones op de markt gaan brengen die zijn uitgerust met deze krachtige chipset. De eerste smartphones met een Snapdragon 8 Gen 1 verschijnen begin 2022 op de markt.

In ons vorige bericht schreven wij dat de Snapdragon 8 Gen 1 de opvolger is van de Snapdragon 888 en dat deze chipset 20 procent krachtiger en 30 procent zuiniger is. Veel fabrikanten willen de Snapdragon 8 Gen 1 gaan gebruiken in hun aankomende vlaggenschip-smartphones. Qualcomm heeft tijdens zijn presentatie laten weten dat het in ieder geval om de onderstaande 14 fabrikanten gaat.

– Xiaomi
– Realme
– Honor
– Sony
– ZTE
– Sharp
– Nubia
– Black Shark
– Motorola
– Vivo
– Oppo
– OnePlus
– Redmi
– iQOO

Samsung staat niet op de lijst. Dit is raar want Samsung gaat de chipset wel degelijk gebruiken. Samsung gaat de aankomende Galaxy S22-serie in de Verenigde Staten namelijk uitrusten met de Snapdragon 8 Gen 1-chipset. Buiten de VS krijgen de S22, S22 Plus en S22 Ultra echter een Exyos-processor. Mogelijk is dit de reden dat Samsung op deze lijst ontbreekt.

Vermoedelijk is Xiaomi de eerste fabrikant die een smartphone met deze chipset zal uitbrengen. Xiaomi zou de Xiaomi 12-serie namelijk al in december willen presenteren.

via [androidplanet]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.