Fitbit Roept 1,7 Miljoen Fitbit Ionic Smartwatches Terug Wegens Gevaar Voor Oververhitting

Fitbit heeft wereldwijd 1,7 miljoen Ionic-smartwatches teruggeroepen. De lithium-ionbatterij in de smartwatch kan namelijk oververhitten, wat brandwonden bij de dragen kan veroorzaken. Er zijn al 118 meldingen gemaakt van mensen die brandwonden hebben opgelopen.

Maak je nog gebruik van een Ionic-smartwatch, dan kun je deze het beste terugsturen naar Fitbit. Fitbit heeft de Ionic-smartwatch in 2017 op de markt gebracht, maar maakt de smartwatch sinds 2020 niet meer. Hierdoor is het niet meer mogelijk om een vervangend model te ontvangen. Een terugbetaling is wel mogelijk. Om de terugbetaling de ontvangen moeten consumenten contact opnemen via het terugbetalingscentrum van Fitbit. Naast de terugbetaling krijgen klanten ook 40 procent korting op andere Fitbit-producten.

In totaal zijn er 174 meldingen binnengekomen over het oververhitten van de batterij. Bij 118 van deze gevallen resulteerde dit in brandwonden. Bij twee gebruikers ging het zelfs om derdegraads brandwonden. Fitbit heeft de onderstaande statement gegeven:

Klantveiligheid heeft altijd de hoogste prioriteit bij Fitbit. Daarom roept Fitbit uit voorzorg vrijwillig de Fitbit Ionic smartwatches terug. Fitbit heeft een zeer beperkt aantal meldingen ontvangen – de totalen in de aankondiging van de Amerikaanse toezichthouder, vertegenwoordigen minder dan 0,01% van de verkochte eenheden – dat de batterij in Fitbit Ionic smartwatches oververhit kan raken, met gevaar voor brandwonden. Deze incidenten zijn zeer zeldzaam. Deze terugroepactie heeft geen betrekking of invloed op andere Fitbit smartwatches of trackers.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.