Gratis Bellen En SMS’en Naar Oekraïne Wordt Verlengd

Met de start van de oorlog besloten telecomproviders T-Mobile, Tele2, Ben en Simpel dat er gratis gebeld en gesms’t kon worden naar Oekraïne. De telecomproviders hebben nu besloten om deze maatregel te verlengen.

Gratis bellen en sms’en van en naar Oekraïne blijft gelden tot 30 september 2022. Deze regelgeving is geldig voor zowel abonnementen als prepaid-aansluitingen bij de vier telecomproviders. Gratis communicatie is al sinds de dag na de invasie in Oekraïne mogelijk.

Vanaf 1 oktober zullen wijzigingen worden doorgevoerd, waardoor de communicatie niet meer gratis zal zijn. De telecomproviders zullen Oekraïne dan op de lijst met het laagste internationale tarief zetten. Dit wil zeggen dat bellen vanaf 1 oktober 0,23 eurocent per minuut kost en sms’en 0,07 eurocent per bericht. Deze nieuwe tarieven zijn overigens nog steeds zo’n vier keer voordeliger dan voor de oorlog.

Ook kunnen klanten van T-Mobile Thuis voorlopig blijven kijken naar de nieuwszender Ukraina 24. Deze zender is te vinden op kanaal 420. T-Mobile heeft daarnaast ook gratis 10.000 simkaarten met een 50GB databundel gegeven aan Oekraïense vluchtelingen.

via [droidapp]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.