Nieuwe versie Android vernoemd naar KitKat, de chocoreep

Vandaag maakte Google bekend dat de nieuwe versie 4.4 van Android, KitKat gaat heten.

Android+KitKatEvenals komt Google vandaag met het bericht dat tot nu toe meer dan een miljard Android-apparaten zijn geactiveerd. Android 4.4 is de chocoladezoet kers op de taart van het feestje. Het is de eerste keer dat het met een merknaam komt voor Android, die in het verleden altijd al zoete namen had als Eclair en Jelly Bean. De traditie is dat de nieuwe versies naar zoetigheden worden vernoemd. Daarbij moet de eerste letter van die naam de eerste opvolgende zijn. Na Jelly Bean volg de letter ‘K’ en iedereen was de hele tijd in de overtuiging dat de volgende versie ‘Key Lime Pie’ ging heten. Al was dit nooit bevestigd door Google. Volgens Lagerling kennen maar weinig mensen de smaak van limoen-roomtaart en spreekt een chocoladereep meer aan.

Google is zelf op het idee van de nieuwe versienaam gekomen op een overwerk avond waar de KitKats als snacks voor het grijpen lagen in de keuken. Zo dachten ze waarom niet als naam voor de nieuwe versie, en belden ze Néstle op die de deal slechts 24 uur later al bevestigde. Néstle die de KitKat chocoladerepen produceerd, zou overigens niets betalen aan Google en andersom ook niet. Het idee was om ”iets leuks en onverwachts” te doen.

Branding

kitkat-android-repenWat branding betreft hebben ze natuurlijk wel allebei een belang. Zo is er een Android-branded KitKat actie opgezet. In 19 landen kun je bij de Android-KitKat chocolade reep kans maken op een nieuw Android toestel, zoals de Nexus 7 met Google Play krediet.  Het is best bijzonder, gezien deze tijd van nieuwslekken, dat ze al sinds twee maanden in het geheim werken aan de actieverpakkingen. Er zijn meer dan 50 miljoen chocoladerepen met de Android-mascotte te leveren aan de winkels. Een verrassende marketing samenwerking is het wel.

 

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.