Verkoop Smartphones Slechtste Sinds 2014

Smartphones gaan steeds minder vaak over de toonbank, zo blijkt uit cijfers van Canalys. Volgens het bedrijf heeft 2022 het slechtst gepresenteerd sinds 2014. De krimp in verkoopcijfers zijn vooral zichtbaar bij de kleinere merken.

Door minder innovatie, een slechte economie en het feit dat smartphones steeds langer meegaan zien we de verkoop van smartphones steeds verder dalen. Canalys laat weten dat de verkoop van smartphones dit jaar 9 procent lager uitvalt vergeleken met dezelfde periode in 2014.

Dit kwartaal zijn voornamelijk merken als Oppo, OnePlus en Vivo een gedeelte van hun marktaandeel kwijtgeraakt. Samsung, Apple en Xiaomi blijven vrij stabiel de top 3 domineren. Zo steeg Samsung’s marktaandeel naar 22% ten opzichte van 21% vorig jaar, Apple’s aandeel steeg van 15% naar 18% en Xiaomi’s aandeel blijft steken op 14%.

Volgens analisten zullen de verkoopcijfers van smartphones het komende kwartaal en het begin van 2023 weer groeien, maar deze groei zal wel beperkt blijven. Canalys laat weten dat de groei voornamelijk te danken zal zijn aan de vele aanbiedingen en deals die worden aangeboden tijdens Black Friday en rond de kerstdagen. “Nu we een periode met meer korting krijgen, verwachten consumenten, die hun aankopen hebben uitgesteld, interessante deals en bundelpromoties. Verder verwachten ze dat oudere apparaten een lagere prijs krijgen.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.