Logfiles gelekt van aankomende Nexus 5

De verwachte Nexus 5 komt eraan in oktober samen met de nieuwste versie 4.4 Android KitKat. Hoe dichterbij het komt hoe meer verwachtingen en speculaties natuurlijk. Het laatste nieuws, is een gelekt logbestand die veel verwachtingen lijkt te bevestigen. Maar met daarnaast nog enkele verassingen.

Het vermoeden dat de nieuwe Google telefoon  met draadloos opladen zou komen, wordt hier bevestigd. Eerder kon dit niet met de LG G2 vanwege de grootte van de knoppen aan de achterzijde. De Nexus 5 krijgt knoppen aan de zijkant en heeft dus wel ruimte voor waarschijnlijk de Qi-techniek.

Een leuke verassing is bijvoorbeeld is een verwijzing naar Miracast die CNet uit de logfiles ontwaarde. Over deze Android spiegel technologie schreven we onlangs nog, het Google’s Open Project. Hiermee kan als het ware draadloos de openstaande apps op een smartphone naar een tv-scherm ‘gooien’.

De logfiles bevestigen daarnaast ook de eerder gemelde specs als een 5-inch, 442 ppi full HD scherm. Een 2.3 GHz Snapdragon 800 CPU, 2 GB RAM, 8 megapixel camera en een 1,2 megapixel frontcamera. Met daarbij een volledige reeks sensoren zelfs een barometer, LTE radio en NFC.

Wel opmerkelijk is dat de Androidversie die in de logfiles voorkomt Key Lime Pie wordt genoemd en niet KitKat. Altijd was men in de veronderstelling dat de volgende versie Key Lime Pie ging heten en pas onlangs was het ineens de naam KitKat van de chocoladerepen van Nestlé. Hammerhead is de naam voor het toestel en mogelijk een verwijzing naar het modelnummer LG D820

logfiles-nexus-5

De werkelijke onthulling is nog niet zeker, maar in oktober word de Nexus 5 zeker verwacht. Met wellicht nog meer leuke verassingen als het toestel echt in de winkel ligt.

 

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.