Filmcamerafabrikant RED Werkt Aan Smartphone Met Holografisch Scherm

RED Hydrogen smartphoneDe filmfabrikant RED, die onder andere camera’s maakt voor het filmen van professionele films, komt volgend jaar met een eigen smartphone. De zogeheten RED Hydrogen zal worden uitgerust met een titanium behuizing en een holografisch scherm.

De RED Hydrogen moet de eerste smartphone van de camerafabrikant worden. Veel details over de specificaties ontbreken nog, maar het toestel krijgt in ieder geval een speciaal scherm. Zo kan de smartphone naast standaard 2D-beelden ook stereoscopische 3D-beelden en zelfs holografische content weergeven. De holografische content is mogelijk door het eigen bestandsformaat H4V (4-View). Dit videoformaat is voor holografische video’s en wordt nog nergens anders gebruikt.

Ook is het scherm van de RED Hydrogen volgens de fabrikant ideaal voor virtual reality, augmented reality en mixed reality. Verder beschikt de smartphone over een eigen oplossing om stereo-geluid als surround-sound te laten klinken en is het mogelijk om modules aan te sluiten om hoge kwaliteit video’s en foto’s te maken.

De RED Hydrogen krijgt wel een flinke adviesprijs mee van 1595 dollar, omgerekend ongeveer 1400 euro. Een pre-order kan nu al worden geplaatst. Naar verwachting zal RED de eerste toestellen in het eerste kwartaal van 2018 leveren.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.