Smartphone Met Negen Camera’s Maakt 64 Megapixel Foto’s

light-smartphone-negen-camerasDe camerafabrikant Light werkt aan een opmerkelijk camerasysteem voor smartphones dat gebruik maakt van maar liefst vijf tot negen lenzen. Gezamelijk zijn deze lenzen in staat om 64 megapixel foto’s te schieten.

The Washington Post schrijft dat de combinatie van lenzen onder andere zorgt voor een overtuigendere scherptediepte. Light werkt momenteel aan een prototype met negen lenzen die niet veel dikker zou zijn dan de iPhone X.

Meerdere lenzen moet de tekortkomingen van een enkele lens compenseren. Een kleine lens kan namelijk lang niet zoveel licht opvangen als een grote lens en in een dunne telefoon is geen ruimte voor een grote zoomlens. Extra sensoren zoals een infrarood-sensor en een dieptesensor kunnen realistischere scherptediepte creëren en beter in kaart brengen wat er te zien is.

Light L16-camera
Light introduceerde eerder al de L16-camera, een camera met zestien lenzen die ongeveer even groot is als een smartphone. De camera maakt gebruik van een algoritme om de beelden van de verschillende lenzen samen te voegen tot één 52 megapixel foto. Voor deze opvallende camera betaal je echter wel bijna 2000 dollar.

Het is onduidelijk of Light zelf een smartphone op de markt wil brengen of dat het bedrijf de technologie wil verkopen aan smartphone-fabrikanten.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.